Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

II respublikinis jaunųjų fleitistų festivalis „Fleitos kelionės“

     2016-02-27 Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antrieji rūmai prisipildė skambių fleitos garsų – nuo pat ryto čia vyko II Respublikinis muzikos mokyklų jaunųjų fleitistų festivalis „Fleitos kelionės“. Šį kartą jį organizavo „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla, Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorija, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetė, Vilniaus Karoliniškių ir  Algirdo muzikos mokyklos. Festivalis buvo skirtas žymaus atlikėjo ir pedagogo Liudviko Survilos 100 gimimo metinėms. Festivalio partneris – Lietuvos muzikos ir teatro akademija bei Karjeros ir kompetencijų centras. Į festivalį atvyko ne tik Vilniaus, bet ir Pagirių, Grigiškių, Kupiškio bei Klaipėdos muzikos mokyklų mokiniai.

    Festivalio rėmuose vyko teorinis-praktinis seminaras, kuriame prisiminimais apie Liudviko Survilos gyvenimą ir pedagoginę veiklą pasidalino dukra Virginija Survilaitė bei buvę studentai prof. Valentinas Gelgotas ir doc. Lionginas Čiapas. Praktinius užsiėmimus vedė mokytojai Ieva Baublytė ir Marius Pupkovas. Festivalio pabaigos akcentas – koncertas, kuriame dalyvavo Liudviko Survilos anūkas, irgi pasirinkęs fleitisto profesiją Vytenis Gurstis. Praktinių užsiėmimų rezultatas – visų festivalio dalyvių jungtinių išilginių ir skersinių fleitų ansamblių pasirodymas.

      Festivalio atlikėjus vertino komisija: prof. Algirdas Vizgirda, Laima Šulskutė,  Viktorija Zabrodaitė, Vilija Filmanavičienė, Živilė Survilaitė.
Geriausiai pasirodžiusiems solistams ir ansambliams buvo paskirtos vertinimo komisijos nominacijos: „Už geriausią lietuviškos pjesės atlikimą” ir „Už artistiškumą ir nuoširdų muzikavimą”. Prizus nominantams įsteigė vertinimo komisijos nariai prof. Algirdas Vizgirda, Viktorija Zabrodaitė, Laima Šulskutė, mokytojas Marius Pupkovas. Specialus Liudviko Survilos šeimos prizas buvo įteiktas Vilniaus B. Jonušo muzikos mokyklos ansambliui „Fleitos užburtieji”.

     „Tai reikalingas ir labai prasmingas renginys, su malonumu klausiausi jaunųjų atlikėjų nuoširdaus muzikavimo. Būtinai organizuokite jį ir ateityje”, – sveikindamas mokyklos direktorę Aušrą Šikšnelienę ir pavaduotoją ugdymui Liudmilą Ikonikovą sakė vertinimo komisijos pirmininkas prof. Algirdas Vizgirda.

 

Projekto vadovė Daiva Tumėnaitė-Vizgirdienė