Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

„Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ dalyvių piešinių paroda

Skambinu įsivaizduoju piešiu 2016 paroda     2016-04-21 duris atvėrė projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ dalyvių dailės darbų paroda.

Vilniaus Dominikonų gatvėje įsikūrusią jaukią Anastazijos ir Antano Tamošaičių galeriją „Židinys“ papuošė Kauno Miko Petrausko, Pakruojo Juozo Pakalnio, Marijampolės, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko, Vilniaus Algirdo, „Ąžuoliuko”, „Liepaičių chorinio dainavimo muzikos mokyklų, Sofijos Kovalevskajos progimnazijos muzikos studijos „Alegro”, taip pat Švenčionėlių, Druskininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Zarasų, Skuodo, Trakų, Vievio meno mokyklų bei Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklų mokinių piešiniai. Nuo sienų žvelgė 60 spalvingų, kūrybingų ir išradingų, jaunųjų muzikų ir dailininkų įvairia piešimo technika nutapytų darbų. Be to skaitmeninės technikos pagalba ekrane buvo demonstruojami visų konkurso dalyvių piešiniai.

     Gausiai susirinkusius šventės svečius pasveikino Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė Aušra Šikšnelienė ir ilgametė konkurso „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ vertinimo komisijos narė menotyros daktarė Lijana Natalevičienė. Renginio dalyvius džiugino Dalios Kančytės (smuikas) ir mokytojos Ievos Tijūnėlienės (altas) duetas iš Trakų meno mokyklos. Savo artistiškumu stebino kanklininkės Raminta Mikštaitė ir Greta Nalivaikaitė iš Švenčionėlių meno mokyklos (mokytoja Milda Matijošiūtė). Švelniai ir nostalgiškai skambėjo fleitisto Aleksandro Leonovo ir gitaristų  Algirdo Leonardo  ir Augusto Poškų trio iš „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos. Šio darnaus ansamblio mokytojos Dalė Juozapavičiūtė ir Vaidotė Benaitienė susikaupę klausėsi savo mokinių pasirodymo.  Šiltų aplodismentų sulaukė koncerto metu parodyti Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokyklos mokinių Konstantino Griciaus, Laimio Liumparo ir Aušrinės Valionytės sukurti animaciniai filmai. Parodos atidarymo koncertą papuošė ir publiką sužavėjo mokytojo Algirdo Rakausko vadovaujami jaunieji fleitistai Simonas Čeika (sopraninė fleita), Matas Filonovas (altinė fleita), Jurgis Šaliamoras (tenorinė fleita) ir Adomas Mačiuika (bosinė fleita). Šis Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos  ansamblis ne tik atliko XVI amžiaus kompozitorių Th. Arbeau ir M. Praetoriaus kūrinius, bet ir savo muzikavimu džiugino po koncerto galerijos salėse pasklidusius  parodos svečius.

     Projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ dalyvių piešiniai parodos lankytojus džiugins iki gegužės 20 dienos.

 

 

Projekto vadovė, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Asta Grybienė