Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Sakralinės muzikos festivalis-konkursas „Cantate Domino”

      2016 m. gruodžio 14-18 dienomis Kaune vyko 24-asis Tarptautinis sakralinės muzikos festivalis-konkursas „Cantate Domino”. Šiais metais konkurse be dviejų „Ąžuoliuko“ chorų dalyvavo dar 8 chorai iš Lietuvos, Baltarusijos, Čekijos, Latvijos ir Suomijos. Šiemet konkurso komisijoje: Dariusz Dyczewski (Lenkija), Artūras Dambrauskas (Lietuva), Rolandas Daugėla (Lietuva).
    Įtemptoje kovoje berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas” (dirigentas Linas Balandis) ir „Ąžuoliuko” jaunuolių choras (dirigentas Vytautas Miškinis) pirmąjį konkurso etapą baigė labai sėkmingai – abu chorai savo kategorijose pelnė Aukso diplomus ir pateko į antrąjį konkurso etapą.
     Antrajame ture dėl didžiojo „Cantate Domino” prizo – Grand Prix – varžėsi keturi chorai: greta abiejų „Ąžuoliuko” sudėčių po du kūrinius čia demonstravo vaikų choras „Trallala” iš Čekijos (dirigentė Beata Brzóska) ir kamerinis moterų choras iš Baltarusijos (dirigentė Larisa Ikonnikova).
     Po konkurso komisijos aptarimo paaiškėjo, jog trečiosios vietos diplomą gavo choras „Trallala”, trečiosios vietos taurę gavo moterų choras, antrosios vietos taurę – mišri „Ąžuoliuko“ sudėtis, o pirmąją vietą pelnė „Ąžuoliuko” jaunuolių choras. Konkurse įsteigtus specialiuosius prizus chorai pasidalino taip: choras.lt prizas „Išraiškingiausiam chorui” atiteko kameriniam chorui „Seitakuoro” iš Suomijos (dirigentė Kadri Joamets); žiūrovų simpatijų prizą pelnė berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas”, o komisijos pirmininko prof. D. Dyczewskio specialųjį prizą „Už gražiausią choro skambesį” ir pakvietimą į tarptautinį chorų konkursą Ščecine – „Ąžuoliuko” jaunuolių choras.

 

Mokytoja metodininkė, pagrindinio muzikinio ugdymo choro skyriaus metodinės grupės pirmininkė Rita Nenėnaitė

 

 

Sveikiname

 

     „Ąžuoliuko” jaunuolių chorą, meno vadovas ir dirigentas Vytautas Miškinis, laimėjusį 2 aukso diplomus, I taurę ir berniukų ir jaunuolių chorą „Ąžuoliukas”, dirigentas Linas Balandis, laimėjusį aukso diplomą, II taurę, žiūrovų simpatijų  prizą, komisijos pirmininko prof. D. Dyczewskio specialujį prizą „Už gražiausią choro skambesį” ir pakvietimą į tarptautinį chorų konkursą Ščecine

 

 

 

Algirdo Rakausko nuotraukos