Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

LMTA profesorės Astos Krikščiūnaitės meistriškumo pamoka

     „..Lyg dar kartą atsidustum…“, „…paskleisti aplink save…,  „…lyg burnoj pilna vandens, ir laikai jį, kad nepabėgtų…“.  Apie ką čia kalbama..?  Vargu, ar galima būtų taip paprastai atspėti, kad apie dainavimą.
     2017-02-25, šeštadienį, nelabai gausus būrys interesantų, susirinkęs į meistriškumo kursus, tokių vaizdingų palyginimų iš Astos Krikščiūnaitės išgirdo ne vieną. Nuoširdžiai, šiltai, bet kartu labai profesionaliai profesorė dirbo su studentu Vaidu Bartošu, akompanavo Svaja Skučienė. Tikrai labai reto balso, kontratenoro, savininkas, padedamas savo dėstytojos, demonstravo kvėpavimo, rezonatorių, registrų valdymo gudrybes. Klausinėjamas, pasakojo apie kontratenoro balso dainavimo ypatumus ir skirtumus, lyginant su tenoru. Labai įdomu buvo stebėti jųdviejų betarpišką bendradarbiavimą ir, žinoma, puikius rezultatus!
       Reikėjo nemažai drąsos mūsų aštuntokams Lukui Eigėliui ir Kristijonui Šidlauskui atsistoti prieš auditoriją.  Vykstant  mutacijai balsas dažnai „neklauso“, o čia dar norisi profesorės nenuvilti…
       Naujos patirties sėmėsi ir mažieji dainininkai, noriai eidami vienas paskui kitą padainuoti pratimų ir susilaukti pagyrimų. O jų tikrai niekam netrūko!

Pradinio muzikinio ugdymo choro skyriaus metodinės grupės pirmininkė, mokytoja metodininkė  Daiva Leipuvienė  

 

Daugiau nuotraukų Galerijoje