Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Jaunųjų dirigentų konkursas

     Praėjusį trečiadienį, kaip ir kiekvieną pavasarį, „Ąžuoliuko“ aštuntokai rinkosi į Hermano Perelšteino jaunųjų dirigentų konkursą. Patys gabiausi aštuoni jaunuoliai varžėsi dėl konkurso nugalėtojo vardo. O tai pasiekti buvo nelengva: sudėtingos Vytauto Miškinio Missa „Pro Pace“ mišios, pati reikliausia vertinimo  komisija, kurios pavydėtų ne vienas respublikinis konkursas, įpareigojanti Šv. Kotrynos bažnyčios aplinka ir nepakartojamas ketvirtokų choras, vadovė Daiva Leipuvienė, koncertmeisterė Svaja Skučienė – šių metų konkurso ypatumai.
     Jaunuosius dirigentus vertino komisijos pirmininkas prof. V. Miškinis, prof. P. Gylys, prof. V. Augustinas, doc. G. Venislovas (visi buvę ąžuoliukai – žymūs Lietuvos chorvedžiai) ir svečias iš Taivanio, prof. Ming-Jen Chuang. Sveikindamas konkurso laureatus, svečias palinkėjo jaunuoliams sėkmės muzikos kelyje ir išreiškė viltį kitąmet į Lietuvą atvykti su savo choru ir mokiniais (gal netgi dalyvauti dirigentų konkurse?).
     Išrinkti nugalėtoją komisijai buvo sudėtingas uždavinys. Konkurso dalyviai stebino savo gabumais bei džiugino darbo rezultatais. Visi jaunieji dirigentai buvo verti pagyrimų, todėl ir prizinės vietos skirtos ne trys, o penkios: dvi trečiosios vietos – Lukas Padribonas, mokytoja D. Leipuvienė ir Lukas Eigėlis, mokytojas Gintaras Leipus), dvi antrosios – Kristijonas Šidlauskas ir Ignas Miškinis, mokytoja Daiva Leipuvienė ir konkurso nugalėtojas – Dominykas Žvirblis, mokytojas Vytautas Pastarnokas.  Sveikiname laimėtojus!

 

Vyr. mokytojas Gintaras Leipus

 

Daugiau nuotraukų