Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Koncertas „Dainelė Tėvynei“

          Vilniaus  „Ąžuoliuko“  muzikos  mokykla  šventinius  renginius,  skirtus  Lietuvos  valstybės atkūrimo šimtmečiui, 2018-02-12 pradėjo
šv. Kotrynos bažnyčioje koncertu „Dainelė Tėvynei“, kuriame dalyvavo jaunučių chorai. Chorų vadovės – Eglė Čigriejūtė Strolienė ir Renata Kuncienė, koncertmeisterės – Loreta Kuliešiuvienė ir Svaja Skučienė.

      Renginys „Dainelė Tėvynei“ turi labai ilgą ir prasmingą istoriją. Prieš 29-erius metus – 1989-ųjų vasario 16-osios išvakarėse – keturi jaunesniųjų „ąžuoliukų“ chorai atliko lietuvių liaudies, patriotinius kūrinius ir „Tautišką giesmę“. Pasak renginio sumanytojų ir organizatorių – choro vadovių Ritos Nenėnaitės ir Eglės Čigriejūtės Strolienės,  „iš to koncerto išliko vienas neapsakomai stiprus ir iki šiol nebepatiriamas reginys: atsisukus į publiką nusilenkti, matėsi atvirai verkiantys žmonės.“ Nuo tada kasmet organizuojamos ir įvairiomis progomis pritaikomos „Dainelės Tėvynei“ vyksta prieš vasario 16, kovo 11 ar kovo 16 (Knygnešio dieną), ir šiemet šis renginys įvyko jau trisdešimtą kartą.

 

Mokyklos Tarybos narys Lukas Eigėlis