Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Kamerinių ansamblių koncertas „Grokim kartu“

    2018-03-01 Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės J. Heifetzo salėje Vilniuje buvo surengtas III-is kamerinių ansamblių koncertas „Grokim kartu“, kuriame dalyvavo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai. Koncertas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. 
   „Mūsų laisvei – jau 100 metų! Tad jauskimės laisvi, dalinkimės džiaugsmu ir pasiekimais. Tikėkime ir būkime įkvėpti ateities“. Tokiais žodžiais koncertą pradėjo pranešėja mokytoja Ramunė Rimkienė.
    Mokiniai bei mokytojai, pakylėti pačios idėjos, įkvėpti įvairių tautų muzikos grožio ir spalvų, susibūrę į ansamblius: duetus, trio, kvartetus ir net septetą, išdidžiai lipo į jaukios salės sceną ir su klausytojais dalinosi savo mintimis, gebėjimais bei pasiekimais. Perskaityto poeto Bernardo Brazdžionio eilės „Po Viešpaties dangum“ sutaurino ir pagilino šventinio ir iškilmingo ansamblių koncerto „Grokim kartu“ prasmę.
   Atlikėjai šaltą pirmosios pavasario dienos vakarą nuoširdžiu muzikos kūrinių atlikimu užpildė klausytojų širdis šiluma bei ypatingu jautrumu ir pasėjo visų viltis ateičiai tikėjimu, kad mūsų ainiai švęs dar ne vieną šimtmetį.

 

Vyresnioji mokytoja Ramunė Rimkienė

 

 

 

 

 

Aurimo Grybo nuotraukos