Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Hermano Perelšteino jaunųjų dirigentų konkursas

       Šį  trečiadienį, 2018-03-21, kaip ir kiekvieną pavasarį, „Ąžuoliuko“ aštuntokai rinkosi į Hermano Perelšteino jaunųjų dirigentų konkursą. Patys gabiausi aštuoni jaunuoliai varžėsi dėl konkurso nugalėtojo vardo. Jau kelintą kartą konkursas vyksta nuostabioje Šv. Kotrynos bažnyčioje. Nedaugelis Lietuvos mokyklų turi tokia privilegiją. O bažnyčios aplinka ir akustika suteikia konkursui ypatingą atmosferą. Diriguoti sudėtingą V. Augustino  kūrinį ,,Rambynas“ – daug darbo ir įgūdžių reikalaujanti užduotis, su kuria mūsų jaunieji dirigentai gerai susitvarkė.  O tai padaryti padėjo puikiai dainuojantis ketvirtokų choras, vadovė Edita Narmontienė ir koncertmeisterė  L. Kuliešiuvienė.

       Jaunuosius dirigentus vertino komisijos pirmininkas prof. V. Miškinis,  prof. V. Augustinas (,,Rambyno“ autorius) , doc. V. L. Lopas (visi buvę ąžuoliukai ir žymus Lietuvos chorvedžiai) ir jaunieji komisijos nariai – L. Balandis ir buvęs mokyklos mokinys, dabar studijuojantis Vokietijoje simfoninį dirigavimą, M. Stakionis.

       Išrinkti nugalėtoją komisijai buvo sudėtingas uždavinys. Konkurso dalyviai stebino savo gabumais bei džiugino darbo rezultatais. Visi jaunieji dirigentai buvo verti pagyrimų, bet trečioji prizinė vieta nebuvo skirta. Prizinės vietos skirtos: dvi antrosios  – Jokūbas Dovidas (vyr. mokytojas G. Leipus) ir Rokas Valentinavičius (mokytoja metodininkė R. Nenėnaitė).   Konkurso nugalėtojas – Nojus Žalys (mokytoja metodininkė R. Nenėnaitė). 

       Laureatai gavo puikią atminimo dovaną iš ,,Rambyno“ autoriaus V. Augustino rankų – pirmą autorinę  kompaktinę plokštelę ,,Tau bet kokios sutemos šviesios“.  Laureatus sveikino mokyklos direktorė Aušra Šikšnelienė.

 

Vyresnysis mokytojas  Gintaras Leipus