Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Konkursas „Musica pianoforte 2018“

Birželio 5 – 7 d.  Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko III  Tarptautinis jaunųjų pianistų ir ansamblių konkursas „Musica pianoforte 2018“.

Konkurso organizatorius Veiverių Antano Kučingio meno mokykla. Konkurse dalyvavo jaunieji pianistai solistai ir instrumentiniai ansambliai, kurių sudėtyje yra fortepijonas iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, iš  viso 257 dalyviai. Iš jų 127 solistai ir 130 ansamblistų (59 ansambliai). Lietuvai atstovavo 20 šalies muzikos ir meno mokyklų.

Jaunujų atlikėjų pasirodymus vertino autoritetinga tarptautinė komisija (Prancūzija, Italija, Vengrija, Lietuva):  pianistė, pedagogė, prof.  Svetlana Eganian (Prancūzija), žinomas pianistas, kompozitorius András Emszt (Vengrija), pianistė doc. Jūratė Šleinytė (Lietuva), saksofonininkas Raimundas Simanavičius (Lietuva) ir kt. Specialiai konkursui iš Rygos buvo atvežtas aukštos klasės ir gražaus skambesio fortepijonas.

Sveikiname III vietos laureatus instrumentinį ansamblį Herkų Gedmantą, 8 m. m. ir Luką Eigėlį, KMU 1 m.m. bei jų mokytojus Arvydą Barzinską ir Bilkienę Margaritą Mariją.

 

Mokytoja metodininkė Margarita Marija Bilkienė