Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Svečias iš Izraelio

 

 

             Baigiantis vasarai sulaukėme netikėto svečio. Po 47 Izraelyje praleistų metų, gimtinės aplankyti sugrįžo Dodikas Geršovičius. Rankoje laikydamas pirmąjį „Ąžuoliuko“ ženkliuką su raidėmis VBCH (tuomet mes dar neturėjome vardo ir vadinomės Vilniaus berniukų choru), Dodikas susitiko su „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokytojais bei mokiniais.

            Broliai Geršovičiai – Dodikas ir Milia, buvo vieni pirmųjų ąžuoliukų. Milia, keleriais metais vyresnis, dainavo nuo pirmos repeticijos, įvykusios 1959 metų rudenį. Jis turėjo puikų balsą tenorą, buvo choro solistas. Dodiką Hermanas Perelšteinas ruošė atlikti mažylio partiją Eduardo Balsio oratorijoje „Nelieskite mėlyno gaublio“, tačiau ši garbė atiteko A. Malikėnui. 

            Septyneri „Ąžuoliuke“ praleisti metai – ryškiausias ir svarbiausias Dodiko jaunystės etapas. Prisiminimams atgijus, buvęs ąžuoliukas su jauduliu klausėsi Editos Narmontienės mažųjų choristų, apsilankė Hermano Perelšteino klasėje ir tyliai atsisėdo į savo vietą išlikusiame „artefakte“ – didžiajame amfiteatre. Dodikas grįžo namo, bet liko jautrus įrašas „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos svečių knygoje ir šilti jausmai mūsų širdyse.

 

Vyresnysis mokytojas Gintaras Leipus