Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Metodinė priemonė mokytojams „ Naujų leidinių fortepijonui pristatymas, analizė“

       Spalio 30 dieną Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos salėje vyko fortepijono skyriaus metodinė diena „Naujų leidinių fortepijonui pristatymas“. Renginį vedė bibliotekininkė Ada Ilona Gelpernaitė. Metodinėje priemonėje dalyvavę mokytojai išsamiai ir profesionaliai analizavo bei iliustravo mokyklos įsigytus fortepijono pedagoginės literatūros leidinius. Metodiniame renginyje pristatyti leidiniai pasižymėjo įvairia fortepijono dėstymo metodika, suteikiančia šiuolaikiniam mokytojui daugiau kūrybiškumo ir lankstumo mokant mažuosius muzikos paslapčių.

Mokytoja metodininkė Audronė Aleksandravičiūtė pristatė bene geriausiai paruoštą ir išleistą  metodinį edukacinį darbą pradedantiesiems jauniesiems pianistams „Méthode de piano débutants“. Autoriai Charles Hervé ir Jacqueline Pouillard pateikia nuoseklią ir logišką pradinių įgūdžių formavimo metodiką, atsispindinčią nesudėtingose ir patraukliose kompozicijose.

Mokytoja metodininkė Vilma Jasudėnaitė išsamiai nagrinėjo ir iliustravo devynių leidinių seriją „Piano Adventures“. Šių, visame pasaulyje populiarių knygų autoriai, yra vyras ir žmona Nancy ir Randall Faber. Piano Adventures mokymo metodas yra aštuonių sudėtingumo lygių ir skirtas ne tik patiems mažiausiems, bet ir vyresnio amžiaus pradedantiesiems pianistams.

Mokytoja metodininkė Margarita Bilkienė papasakojo ir pristatė Anos Koltunovos rinkinį „Mažosios pjesės mažiesiems pianistams“. Leidinio kompozitorė yra originalios, žaidimu pagrįstos metodikos autorė. Rinkinio kūriniai ir spalvingos iliustracijos susilieja į vientisą kompoziciją, skatinančią pradedančio muzikuoti vaiko susidomėjimą ir kūrybiškumą.

Vyresnioji mokytoja Renata Milašiūtė-Drungilienė pristatė dvi dalis „Lyrinių sonatinų“ (Lyrical Sonatinas), skirtų šiek tiek pažengusiems jauniesiems pianistams. Šių leidinių autorė – žymi fortepijono pedagogė Victoria Mc Artus. Taip pat mokytoja analizavo „XV-XVII amžiaus vakarų europos kompozitorių pjesių fortepijonui“ rinkinį, kuriame surinktos nesudėtingos Vokietijos, Anglijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos ir kitų šalių kompozitorių pjesės. Knygos sudarytojas – rusų kompozitorius Valerijus Grigorenko.

Lengvų klasikos transkripcijų fortepijonui rinkinius iliustravo mokytoja Ekvilija Sutkevičienė. Šie leidiniai skirti visiems, norintiems susipažinti  su klasikinės muzikos šedevrais. Rinkinio sudarytojas Sergejus Mončanas yra šiuolaikinių fortepijono ir populiarios klasikinės muzikos rinkinių sudarytojas, įvairių žanrų kūrinių autorius, o taip pat ir fortepijono transkripcijų autorius.

Mokytojas Robertas Šiurys pristatė Ukrainos kompozitorių fortepijoninių pjesių ir ansamblių rinkinius 1-7 klasėms, „Muzikos mokykla“. Leidinių sudarytoja, pedagogikos mokslų kandidatė, Zaria Larisa Oleksandrovna. Kartu ji yra daugelių tarptautinių ir Ukrainos konkursų-festivalių laureatė.

Apibendrindama metodinį renginį, pavaduotoja ugdymui Liudmila Ikonikova pasidžiaugė įdomiais, profesionaliais, atsakingais ir kūrybiškais mokytojų pranešimais. Metodinėje dienoje pristatyti  leidiniai puikiai papildys fortepijono pedagoginės literatūros repertuarą.

 

 

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė

Bibliotekininkė Ada Ilona Gelpernaitė

 

Nuotraukos Aurimo Grybo