Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Festivalis „Mokytojas ir Mokinys“

     Mano rankose unikali I respublikinio muzikos (meno) mokyklų instrumentinių ansamblių festivalio „Mokytojas ir Mokinys“, skirto Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80-mečiui, skulptūrėlė, kurią 2013 m. įteikė šviesaus atminimo prof. Saulius Sondeckis. Šių metų festivalis „Mokytojas ir mokinys“ – jau ketvirtasis, deja, be garbaus muziko, kuris labai palaikė ir kuravo renginį iki pat savo mirties…

     Tarp gausybės įvairių renginių, vykstančių muzikos ir meno mokyklose, kur mokiniai muzikuoja scenoje, o mokytojai lieka užkulisiuose, šis unikalus festivalis, subrandintas ir įkūnytas projekto vadovės, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojos, mokytojos metodininkės Liudmilos Ikonikovos, suteikia galimybę mokytojui muzikuoti scenoje drauge su savo mokiniais ir patirti malonų bendro darbo kūrybinį džiaugsmą… Festivalis išlaiko puikias tradicijas ir kviečia jame pamuzikuoti įžymius Lietuvos atlikėjus. Šiais metais tai buvo „Gotesman Music“ – tėvas ir sūnus, Arkadijus ir Dovydas Gotesmanai, dalyvavę atidaryme, o Saulius S. Lipčius (liuto forte) bei Augustas Poškus (gitara) pamalonino dalyvius festivalio uždaryme. „Mokytojo ir mokinio“ puošmena – Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų mediatorė Janina Pranaitytė. Kokia garbė, kai tave į sceną palydį legendinis balsas, pristatęs tiek daug pasaulio garsenybių, koncertavusių Lietuvoje…. Ne mažiau garbūs ir kiti festivalio „Mokytojas ir mokinys“ svečiai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriai Eduardas Gabnys bei Algirdas Vizgirda, meninių įkūnijimų siela, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos tarybos pirmininkė Gintarė Stokonytė, nepakeičiama visų mokyklą reprezentuojančių renginių koordinatorė ir puiki vadybininkė Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė Aušra Šikšnelienė.

     Plati ir respublikinio muzikos (meno) mokyklų instrumentinių ansamblių festivalio „Mokytojas ir Mokinys“ geografija. Be pagrindinių Vilniaus – „Ąžuoliuko“, B. Dvariono dešimtmetės, Karoliniškių, „Lyros“, B. Jonušo muzikos mokyklų, „Liepaičių“ chorinio dainavimo mokyklos, Grigiškių meno, ar Vilniaus Fortepijono mokyklos „Mūza“ dalyvių, renginyje pasirodė Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos, Panevėžio V. Mikalausko menų gimnazijos, Klaipėdos J. Karoso, Anykščių, Pakruojo J. Pakalnio muzikos mokyklų, Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos, Elektrėnų, Kaišiadorių bei Vievio meno mokyklų atstovai. Dalyviai buvo apdovanoti diplomais bei unikaliais šio renginio suvenyrais (skulptūrėlėmis), o geriausiai pasirodžiusieji – įsteigtomis nominacijomis. Džiugu, kad mūsų mokyklos dalyviai Simonas Gancevičius (fortepijonas) su mokytoja Rima Podprugina, Algirdas Leonardas Poškus (gitara) su mokytoja Vaidote Benaitiene, Ignas Vasilevičius (fleita) su mokytoja Daiva Tumėnaite- Vizgirdiene bei koncertmeistere Renata Milašiūte-Drungiliene nominuoti geriausiais atlikėjais.

     Buvo smalsu ir malonu išgirsti tiek daug kūrybiškų, profesionaliai muzikuojančių Lietuvos mokytojų bei jų mokinių. Norisi tarti: iki kitų susitikimų!

Mokytoja metodininkė Audronė Aleksandravičiūtė

Nuotraukos