Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Baigiamasis koncertas bendruomenei „Ąžuoliuko talentai“

     Gegužės 19 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje, vyko „Ąžuoliuko“ bendruomenei skirta šventė „Ąžuoliuko“ talentai, kurios svarbiausias akcentas buvo jaunieji atlikėjai garsinę „Ąžuoliuko“ vardą 2018-2019 metais tarptautiniuose, respublikiniuose konkursuose ir festivaliuose. Šiame prasmingame Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos 40-mečiui, berniukų ir jaunuolių choro 60-mečiui skirtame renginyje, buvo pagerbti  net 52 daugybės konkursų ir festivalių nugalėtojai, chorai ir jų mokytojai. Kasmet vykstanti šventė prasidėjo konkursų laurus pelniusių Ąžuoliukų koncertu, kurio klausytojai galėjo pasidžiaugti tiek pačių mažiausių, tiek didesnę sceninę patirtį turinčių atlikėjų profesionalumu, muzikalumu ir artistiškumu.

     Po įspūdingo koncerto, sveikindama laureatus, diplomantus, nominantus, jų mokytojus ir tėvelius, mokyklos direktorė Aušra Šikšnelienė kalbėjo: „Atrodo dar visai neseniai, rudenį, šioje salėje nuskambėjo žodžiai, kad šie metai „Ąžuoliukui“ bus ypatingi, nes kalendorius priminė, jog mokyklai sukanka 40 metų, o berniukų ir jaunuolių chorui „Ąžuoliukas“-60 metų. Visa šių metų meninė veikla buvo ypatinga. Daug koncertų, daug projektų, daug koncertinių išvykų, daug tarptautinių ir respublikinių konkursų ir festivalių. Šios veiklos centre stovėjo mūsų vaikas, kurį iš vienos pusės globojo mokytojas, o iš kitos – tėveliai. Net ir Dostojevskis yra pasakęs, kad buvimas kartu su vaiku gydo sielas, o muzikuojantis vaikas neša grožį ir šviesą. Tik tokioje darnoje, būnant kartu, galima pasiekti tokių puikių rezultatų…“ Daug nuoširdžių, šiltų sveikinimų, padėkų, prasmingų palinkėjimų Ąžuoliukams padovanojo ir meno vadovas prof. Vytautas Miškinis, bei mokyklos tarybos pirmininkė Gintarė Stokonytė.

     Jau dešimt metų skaičiuojantį projektą vainikavo iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu į Šv. Kotrynos sceną iškilmingai lipo visi laurus pelnę jaunieji talentai. Kartu su padėka buvo įteikta dovana, pramoginė išvyka  į Paliesiaus dvarą su išskirtinai „Ąžuoliuko“ talentams parengtu pianisto Viktoro Paukštelio koncertu.

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė

Nuotraukos