Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Atvira fleitos meistriškumo pamoka „Efektyvių pedagoginių metodų taikymas fleitos pamokoje“

     Spalio 16 d. startavo metodinių renginių ciklas „Ąžuoliuko“ patirtis ir sklaida, skirtas berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ 60-mečiui ir „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos 40-mečiui. Simboliška, kad mūsų svečias fleitininkas Vytenis Gurstis savo pirmuosius žingsnius muziko keliu žengė Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje. Užaugęs muzikų šeimoje, Vytenis pasirinko savo senelio Liudviko Survilos mėgtą instrumentą fleitą.  Su pagyrimu baigęs muzikos mokyklą, semdamasis patirties ir žinių iš kitų žymių fleitos mokytojų, studijas tęsė Anglijoje ir Vokietijoje. Laimėjęs ne vieną tarptautinį konkursą, dalyvavęs garsiausių pasaulio fleitininkų meistriškumo kursuose, grojęs įvairiuose festivaliuose ir muzikiniuose projektuose, Vytenis jau ne pirmi metai gyvena Lietuvoje. Šiuo metu yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos doktorantas, groja Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestre, yra Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytojas.

Džiugu, kad savo žiniomis ir patirtimi Vytenis mielai dalijasi ir su mūsų mokyklos mokytojais. Atvirose meistriškumo pamokose dalyvavo mokyt. D. Juozapavičiūtės mokiniai J. Aukštikalnis ir D. Benaitis bei mokyt. D. Tumėnaitės mokiniai V. Kazlauskas ir I. Vasilevičius.

Pamokų metu vyravo nuoširdi ir motyvuojanti atmosfera, netrūko smagių vaizdinių ir kūrybingų priemonių geresniam garsui ar štrichui išgauti.

Instrumentinio skyriaus metodinės grupės pirmininkė, mokytoja metodininkė Daiva Tumėnaitė-Vizgirdienė

Nuotraukos Aurimo Grybo, Daivos Tumėnaitės-Vizgirdienės ir Vaidotės Benaitienės