Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Filmo pristatymas „Kodėl vyrai turi dainuoti“

     2019 m. lapkričio 27 dieną LMTA profesorius, kompozitorius, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokytojas ekspertas, berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis pristatė dokumentika paremtą istorinį filmą „Vyrai turi dainuoti“.

     Mokytojos Ramunės Rimkienės sumanymą pirmą kartą parodyti šį filmą „Ąžuoliuko“ bendruomenei palaikė Maestro Vytautas Miškinis, o mokytoja Natalija Ranceva ir IT specialistas Andrius Bagdonas padėjo projektą įgyvendinti. Šis filmas sukurtas 2006 metais, tačiau aktualus ir šiandien, o ypač svarbus  ateities kartoms…

    Mano, kaip solfedžio mokytojos, noras pakviesti į renginį visus savo ketvirtokėlius bei jų tėvelius, tikrai pasiteisino. Buvo smagu laukti žiūrovų ir stebėti, kaip jie skuba į filmo pristatymą vedami tėvelių, senelių, sesučių ir broliukų, kurie kantriai bei dėmesingai žiūrėjo filme įamžintus dokumentinius kadrus iš „Ąžuoliuko“ gyvenimo.

     Ačiū mokytojams ir visiems svečiams, kurie surado laiko ir atskubėjo į neeilinį renginį. Kiekvienas žiūrovas, didelis ar mažas, nevalingai puoselėja dideles ar mažas iliuzijas, pasėtas bei užaugintas šio filmo režisieriaus. Manau, kad žiūrėjusieji filmą, gavo atsakymą, ne tik kodėl vyrai turi dainuoti, bet pabuvo visi kartu daug prasmingesnėje aplinkoje. Juk žiūrėti filmą-jau yra didžiulė šventė. O ypač smagu, kai gražią rudenišką popietę praleidi su vienminčiais ir aplinkoje, kuri tave nuramina, pripildo protą geromis emocijomis, išaugina sparnus ir įkvepia tolimesniems geriems tikslams ir darbams.

   Jauki aplinka, išskirtinės asmenybės kalba, sugebėjimas prikaustyti žiūrovus įdomiais pasakojimais, tikromis istorijomis bei taikliais komentarais, pranoko visus lūkesčius.

      Ačiū, gerbiamas Maestro, Vytautai, už suteiktą galimybę praleisti laiką kartu prasmingai ir ypatingai!

Mokytoja metodininkė Ramunė Rimkienė

Nuotraukos Andriaus Bagdono