Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Koncertas „Pasitinkame Tris Karalius“

   2020 metų sausio 6 dieną, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai dalyvavo šventiniame koncerte „Pasitinkame Tris karalius“, kuris vyko Trakų Salos pilies Didžiojoje menėje.

  Per kelias dienas pavyko suburti bendraminčių mokytojų, mokinių ir tėvelių bendruomenę bendram tikslui, apjungti Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos bei Trakų bendruomenes ir švęsti nuostabią Trijų Karalių šventę su Lietuvos Vyriausiuoju Seneliu KALĖDA. Juk Trakai – Kalėdų senelio sostinė. Todėl, tokiam kilniam tikslui, Trakų istorijos muziejus sutiko atverti Trakų Salos pilies vartus ir mokiniai turėjo galimybę koncertuoti šventiškai išpuoštoje Didžiojoje menėje. Graži aplinka ypatingai taurina besiformuojančias jaunąsias asmenybes.

   Ketvirtos klasės jaunučių choras ir kiti atlikėjai dainavo ir grojo su ypatingu pakylėjimu bei kantriai laukė dovanų, kurias kartu su KALĖDA įteikė Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, Trakų istorijos muziejaus direktorė Alvyga Zmejevskienė ir Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko pavaduotojas Jonas Liesys.

  Iškilmingi sveikinimai skambėjo Trakams, kurie 2020 metais paskelbti Lietuvos kultūros sostine bei Vilniaus berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ 60 – mečiui ir Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos 40 – mečiui.

  Koncerto „Pasitinkame Tris Karalius“ sumanytoja, organizatorė mokytoja metodininkė Ramunė Rimkienė, vedė renginį kartu su Trakų karališkojo teatro aktoriumi ir poetu Kęstučiu Vilkausku, kurio balsas skambėjo taip teatrališkai ir įtaigiai, jog nustebino žiūrovus bei leido jiems pajusti šioje pilyje šeimininkavusių Didikų dvasią!!!

   Į šią smagią ir iškilmingą šventę gausiai susirinko Vilniaus, Trakų, pasaulio jaunimo bendruomenės ir kiti Lietuvos bei užsienio svečiai.

  Tą vakarą, didingai išpuoštoje Trakų Salos pilyje, tvyrojo pasakiška ir paslaptinga nuotaika. O Didžiojoje menėje buvo juntama karališka aura, kuri skambančiai muzikai suteikė ypatingų spalvų ir atspalvių… ir širdį jaudinantis koncertas „Pasitinkame Tris Karalius“ palietė kiekvieno širdį…

    Visi dalyviai ir klausytojai išėjo pakylėti, dvasiškai praturtėję ir labai laimingi.

Mokytoja metodininkė Ramunė Rimkienė

 

Nuotraukos Ivonos Žilinskienės ir Loretos Kuliešiuvienės