Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Koncertas Svečiuose pas M. K. Čiurlionį

   Visada gera sugrįžti į jaukius, ypatingos auros gaubiamus namus, kurie pilni paslapties, trapumo ir, kuriuose gyveno, kūrė ir svajojo Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla šį pavasarį rengia IX respublikinį projektą „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“, kurio pirmieji žingsniai prasidėjo vasario 27 d. 16 val. koncertu „Svečiuose pas M. K. Čiurlionį“.

    Menų sąveikos idėją puoselėjantis projektas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ apima visą eilę renginių. Tai seminaras, jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis – konkursas, dailės darbų paroda, koncertas. Daugumai projekto dalyvių svarbiausias ir atsakingiausias renginys – respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis – konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ –  vyksiantis kovo 21 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Į muzikos ir spalvų šventę atvyksta jaunieji talentai iš įvairiausių Lietuvos miestų. Visus juos vienija meilė muzikai, dailei ir literatūrai. Konkurso dalyviai vertinami ne tik už muzikos kūrinio atlikimą, bet ir jo įtaigų iliustravimą bei gebėjimą pasakojimu ar eilėmis pristatyti grojamą kūrinį.

     Tradicija tapęs ir ketvirtą kartą žymaus menininko namuose vykęs jaunųjų Ąžuoliukų pasirodymas yra maža šio konkurso iliustracija, kurio esmė – įprasminti muzikos garsus spalvomis ir žodžiais – siejasi su kompozitoriaus, dailininko ir rašytojo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūryba.

    Visus koncerto dalyvius ir svečius pradžiugino ne tik M. K. Čiurlionio namų direktoriaus ir pianisto Roko Zubovo įkvėpiantys žodžiai ir muzikinis pasveikinimas, bet ir  dovana  jauniausiems atlikėjams – ką tik išleista M. K. Čiurlionio kūrinių kompaktinė plokštelė.

 Mokytoja metodininkė Asta Grybienė

Arvydo Stankevičiaus nuotraukos