Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Mokslo ir žinių diena

    Rugsėjo 1 d. po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais visą popietę vyko ilgai laukta ir svarbi Mokslo metų atidarymo šventė. Į renginį susirinkusi „Ąžuoliuko“ bendruomenė klausėsi muzikinio sveikinimo, kuriame skambėjo trimitininko Herkaus Gedmanto (mokytojas Arvydas Barzinskas) ir koncertmeisterio Roberto Šiurio dueto bei pianisto Jokūbo Dovido (mokytoja Margarita Bilkienė) profesionaliai atliekami Georgo Frydricho Hendelio ir Džiordžo Geršvino kūriniai.

       Nuoširdžiais ir prasmingais žodžiais į visus susirinkusius kreipėsi l. e. direktorės pareigas Liudmila Ikonikova ir choro meno vadovas prof. Vytautas Miškinis.

     Ypatingo ir išskirtinio dėmesio mokslo ir žinių dieną sulaukė pirmokai, kurie renginio vedėjos Editos Jauniškienės kviečiami tvirtai žengė į sceną atsiimti atminimo dovanėlės ir susipažinti su  būsimais mokytojais.

      Į jaukią šventę atvyko ir jauniausias „Ąžuoliuko“ choristas, Markas Vytautas Staniulėnas, kurio dalyvavimas liepos 6 d. Lietuvos valstybės dienos minėjime giedant valstybės himną kartu su kitais Ąžuoliukais ant Karaliaus Mindaugo tilto, sujaudino aktyvų JAV bendruomenės veikėją Joną Stundžią. Liudmila Ikonikova ir Vytautas Miškinis papasakojo smagią ir jaudinančią nuo trejų metų chore dainuojančio Marko istoriją ir įteikė iš už Atlanto atkeliavusią pono Jono Stundžios dovanėlę.

    Svarbios dienos kulminacija tapo iškilmingas mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimas. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos absolventai kartu su savo artimaisiais rinkosi į vieną reikšmingiausių savo gyvenimo  švenčių, kurioje jų laukė nuoširdžiausi jų mokytojų, tėvelių bei artimųjų sveikinimai ir linkėjimai. Įsimintiną  vakarą papuošė muzikinis pasveikinimas, kurio metu iškilmingai ir jautriai skmbėjo Jozefo Matanovičiaus „Rauda rustika“ atliekama saksofonininko Jokūbo Gedmanto (mokytojas Kęstutis Kuncė) ir koncertmeisterės Ekvilijos Sutkevičienės. Darnus Simono Čeikos ir Dominyko Kepalo (mokytojas Algirdas Rakauskas) išilginių fleitų duetas kartu su koncertmeisteriu Robertu Šiuriu atliko Antonijaus Vivaldžio Koncertą C-dur. O svajingą Ferenco Listo Koncertinį etiudą Des-dur fortepijonu skambino vienas iš keturių  vyriausių  kryptingo muzikinio ugdymo programą baigusių  absolventų Martynas Strazdas (mokytoja Asta Grybienė). Po muzikinės įžangos vakaro vedėjos Eglės Čigriejūtės- Srolienės kviečiami jaunieji Ąžuolai lipo į sceną, kur l. e. direktorės pareigas Liudmila Ikonikova ir choro meno vadovas prof. Vytautas Miškinis iškilmingai įteikė mokyklos baigimo pažymėjimus kartu su „Ąžuoliuko“ jubiliejui išleistu nuotraukų albumu bei  padovanojo daug šiltų sveikinimų, padėkų ir prasmingų palinkėjimų.

    Nuskambėjus paskutiniams linkėjimams, sveikinimams šventės dalyviai dar ilgai nenorėjo skirstytis, stoviniavo Šv. Kotrynos bažnyčios prieigose, dalijosi įspūdžiais, ateities planais, bei tvirtu tikėjimu visą gyvenimą išlikti Ąžuoliukais.

 

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė

Nuotraukos