Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Virtualus koncertas „Ąžuoliuko“ talentai

Koncerto programa

 

Gegužės 27 d. 16 val. įvyko gražus Ąžuoliuko bendruomenei skirtas tradicinis renginys „Ąžuoliuko talentai“. Daugiau kaip dešimtmetį Šv. Kotrynos bažnyčios salėje rengiamas projektas persikėlė į virtualią erdvę. Kasmet vykstančiame renginyje skambėjo tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatų bei diplomantų atliekami kūriniai.

Ištisus metus dėl pandemijos vykstantys nuotoliniai konkursai ir festivaliai priviliojo gausų būrį talentingų jaunųjų atlikėjų, kurie siuntė konkursams savo atliekamų kūrinių vaizdo įrašus, nufilmuotus jaukioje namų aplinkoje bei tuščiose koncertų salėse. Ši aplinkybė virtualiai šventei suteikė namų jaukumo, šilumos, betarpiškumo įspūdį. Tiesiogiai vykstančio koncerto įvaizdį paryškino įsimintini renginio vedėjos Editos Jauniškienės jaunųjų talentų pristatymai  bei šilti ir nuoširdūs sveikinimo žodžiai ir palinkėjimai.

Gausiai susirinkusius kitapus kompiuterių ekranų klausytojus prasmingais žodžiais pasveikino, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos l. e. direktorės pareigas Liudmila Ikonikova, sakydama,  jog „penktą dešimtmetį tėveliai palydi savo vaikus į Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklą, talentams užauginti ir išsaugoti reikia talentingo mokytojo, kuris rastų tinkamiausių būdų lavinti mokinio gebėjimus ir tokių talentingų mokytojų, mokinių ir entuziastingų tėvelių „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklai galima pavydėti“.

Prieš daugiau kaip šešiasdešimt metų įsikūrusio legendinio „Ąžuoliuko“ choro meno vadovas Vytautas Miškinis akcentavo: „kol gyvas bus „Ąžuoliukas“ ir muzikos mokykla, mes kasmet turėsime laureatų, kadangi Ąžuoliukai vyrai yra ambicingi, jie nori laimėti, o jų mokytojai – geri, jie sugeba vaikus atvesti iki pergalės“.

Nuotolinio koncerto klausytojus taip pat sveikino dvylika metų „Ąžuoliuką“ garsinęs,  mokyklos absolventas Lukas Eigėlis, kuris pasidalino savo mintimis su esamais ir būsimais Ąžuoliukais apie muzikos pasirinkimo prasmę. Jis pabrėžė, kad kiekvienas susikuriame savo prasmę santykyje su muzika. Muzika, kuri lydi mus visą gyvenimą,  užduoda klausimus, „kurių sau galėjai neužduoti ir duoda atsakymus, apie kuriuos net nepagalvojai. Ką duoda muzikos mokykla, tai leis tau suteikti tai muzikai prasmę. Kviečiu pabandyti atrasti savo gyvenimo prasmę ir savo pasirinkimų prasmę muzikoje…“

Klausytojus sujaudino, kaip visada jautrūs ir šilti mokyklos tarybos pirmininkės Gintarės Stokonytės žodžiai, kuri, dėkodama mokytojams visos tėvų bendruomenės vardu už didelį ir prasmingą darbą,  pasidžiaugė galimybe daugelį metų būti šventės viešnia ir matyti „šiuos nuolat besidalinančius savo talentu vaikus“ ir suprasti bei žinoti, kad norint pasiekti tokių aukštų rezultatų, reikia  labai daug vaikų ir mokytojų darbo.

Įsimintino koncerto pabaigoje klausytojus pradžiugino garsaus Ąžuoliuko, žymaus operos solisto Kosto Smorigino sveikinimas iš Paryžiaus, kuriuo jis kvietė visus svajoti, nes „kas svajoja, to visada svajonės išsipildo, todėl nenustokite svajoti ir eikite į priekį“.

 

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė