Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Mokslo ir žinių diena

Ar gali būti kas nuostabesnio už galimybę išvysti laimingus ir švytinčius, į šventę susirinkusių mokytojų, mokinių ir tėvelių veidus, veidus tų, kuriuos dėl susiklosčiusios epidemiologinės situacijos ilgą laiką galėjome matyti tik kompiuterių ekranuose?

Tradicinė mokslo metų atidarymo šventė po Šv. Kotrynos skliautais sukvietė visą „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos bendruomenę. „Rugsėjo 1-oji – tai lyg atversta nauja knyga, kurią rašome visi kartu, tad pripildykit šių mokslo metų knygą gyvybe, džiaugsmu, pagarba vieni kitiems ir kūryba“. Šiais žodžiais svarbios dienos svečius pasveikino renginio vedėja Edita Jauniškienė.

Renginyje, skirtame visiems mokiniams ir tėveliams, ypatingą ir išskirtinį dėmesį jautė pirmokai, kurie, išklausę padrąsinančių, nuoširdžių choro meno vadovo prof. Vytauto Miškinio ir mokyklos direktorės Liudmilos Ikonikovos palinkėjimų, susipažinę su savo būsimais mokytojais, nedrąsiai, bet tvirtai žengė į sceną kaip darnus choras.

Sveikindama mažiausius šventės dalyvius ir jų tėvelius direktorė Liudmila Ikonikova prisiminė prasmingus ir jautrius Ąžuoliuko tėvelio Arvydo Stankevičiaus žodžius:

„Kodėl reikia rinktis „Ąžuoliuką“? Todėl, kad tai nepaprasta patirtis, patirtis visam gyvenimui, tai pagrindas, ant kurio galime drąsiai stovėti ir augti. Tai mokytojai, kuriais nenustoji žavėtis, kai bendraudami su vaikais jie išmoko ne tik dainuoti, bet ir būti garbingu, bei pasitikinčiu savimi, bet svarbiausia – būti žmogumi. Kodėl   „Ąžuoliukas“? Nes tai nauji draugai, ir ši draugystė ypatinga, ji visam gyvenimui, nes paremta dvasine bendryste. Tai repeticijos, koncertai, tai scena, kurioje pamatai, kaip kuriamas stebuklas. Tai neužmirštamos akimirkos patiems tėvams, kai pamatai, kaip vaikas tampa asmenybe. Kodėl reikia rinktis „Ąžuoliuką“? Pirmiausia todėl, kad tai muzika, todėl, kad  muzika, ir „Ąžuoliukas“ – tai jėga.”

Įsimintinos dienos jauniausi svečiai įdėmiai klausėsi ir jiems skirto muzikinio sveikinimo, kuriame skambėjo Mindaugo Stankevičiaus (mokytoja Asta Grybienė) atliekamas Viljamo Giloko “Priemiesčio bliuzas” bei Hermio Kasperavičiaus ir jo mokytojos Loretos Kuliešiuvienės duetu skambinamas Ferenco Listo “Iškilmingas polonezas” Es-dur.

Vakaro kulminacija tapo mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo ceremonija, kurią papuošė jaukus ir nuoširdus absolventų koncertas. Susižavėję klausytojai mėgavosi Hermio Kasperavičiaus (mokytoja Loreta Kuliešiuvienė), Luko Velez Irizarry (mokytojas Algirdas Rakauskas, koncertmeisteris Robertas Šiurys), Raigardo Gedvilo (mokytoja Audronė Aleksandravičiūtė), Roberto Žuchovski (mokytoja Laimutė Pakalkienė), Vaido Lukoševičiaus (mokytojas Gediminas Pamakštys, koncertmeisteris Mantautas Katinas), Jokūbo Dovido (mokytoja Margarita Bilkienė), Herkaus Gedmanto (mokytojas Arvydas Barzinskas, koncertmeisteris Robertas Šiurys) ir Juozapo Ryliškio (mokytoja Liudmila Ikonikova) atliekamais kūriniais.

Visų atlikėjų pasirodymus lydėję gausūs ir karšti aplodismentai nesiliovė ir absolventams lipant į sceną, kur mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova ir choro meno vadovas prof. Vytautas Miškinis įteikė vieną svarbiausių jų gyvenimo dokumentų ir padovanojo daugybę šiltų, jautrių, prasmingų, o kartu ir šmaikščių sveikinimo žodžių bei linkėjimų, prie kurių prisidėjo taip pat ir  ilgametė mokyklos tarybos atstovė Gintarė Stokonytė bei „Ąžuoliuko“ 41 – osios laidos absolventų vardu kalbėjęs Robertas Žuchovski. Atsisveikindama su svečiais iškilmingo vakaro vedėja Edita Jauniškienė linkėjo „didelių svajonių ir mažų stebuklų, nes maži dalykai – didelių pradžia”.

 

Nuotraukos

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė