Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Berniukų chorų festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“

     Jau XXI kartą Lietuvos berniukų ir jaunuolių chorai susitinka festivalyje – akcijoje „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“. Anot prof. V. Miškinio: „Tai prieš dvidešimt vienerius metus gimusi idėja, kurią inicijavo Lietuvos nacionalinė filharmonija kartu su organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šio projekto tikslas buvo apjungti visus Lietuvos berniukų chorus ir atsižvelgus į jų gebėjimus atlikti ne tik chorines dainas bet ir stambios formos kūrinius. Iš pradžių Vilniaus miesto, o po to ir kitų didžiųjų miestų bei miestelių scenose. Būtent taip gimė idėja, kurią šiandieną jau galime vadinti tęstine, tradicine ir gražia kolektyvų draugyste ir, žinoma, tam tikra prasme prevencija.“

     Šį kartą berniukų ir jaunuolių chorai „Ąžuoliukas“, „Dagilėlis“ ir „Varpelis“ sveikinosi su publika Plungės Mykolo Oginskio dvare, kur spalio 9 d. kartu su aktoriumi Vladu Bagdonu, Kauno styginių orkestru „Varpelis“ (vad. P. Grigas) ir instrumentalistais (E. Ališauskas, A. Lunys, A. Jedemskij, T. Gedvilas, S. Auglys, E. Sulikaitė, A. Bružaitė, R. Mitkus) atliko Vytauto Miškinio kantatą „erdvėja baltas laikas Lietuvos“ (V. Braziūno ir lietuvių liaudies žodžiai).

    Simboliška, kad viename gražiausių Lietuvos dvarų, kur užaugo ne vienas žinomas muzikas, skambėjo būtent lietuviška, visus Lietuvos kampelius ir regionus apjungianti kantata. Ir svarbiausia, kad dvidešimt vienerius metus trunkantis festivalis – akcija apjungė jaunuolių širdis vieno tikslo link – didelės meilės chorinei muzikai.

     Didžiausi sveikinimai berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ meno vadovui prof. Vytautui Miškiniui – įvyko dar viena graži premjera! Kartu sveikiname ir dėkojame Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos choro mokytojams Gitanai Trimirkaitei, Romui Skapui, Neringai Sidaugaitei, Natalijai Rancevai ir Gabrielei Bilevičiūtei už choro parengimą ir nuveiktus organizacinius darbus.

 

Nuotraukos

Mokytoja Gabrielė Bilevičiūtė