Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ dalyvių koncertas „Svečiuose pas M. K. Čiurlionį“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai

   Gražų pavasarėjančios gamtos, vasario 25 d. vakarą, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai ir jų mokytojai rinkosi Savičiaus g. 11 numeriu pažymėtame name, kuriame kadaise gyveno, kūrė bei svajojo kompozitorius, dailininkas ir rašytojas Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Čia jaunieji menininkai  surengė koncertą atlikę balandžio 9 d. vyksiančio X respublikinio festivalio – konkurso „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ programą.  Tradicija tapęs ir jau penktą kartą lietuvių klasiko namuose vykęs Ąžuoliukų pasirodymas buvo maža šio konkurso iliustracija, kurio esmė – įprasminti muzikos garsus spalvomis ir žodžiais.

    Susirinkę koncerto klausytojai turėjo galimybę ne tik išgirsti įvairaus žanro kūrinių, bet ir pasidžiaugti kūrybiškomis muzikos  iliustracijomis bei artistiškais grojamų kūrinių pristatymais.

    Ypač visus koncerto dalyvius ir svečius pradžiugino M. K. Čiurlionio namų globėjo ir pianisto Roko Zubovo įkvepiantys žodžiai bei muzikinis pasveikinimas, kuriame žymus atlikėjas paskambino  visą pluoštą  savo prosenelio kūrinių.

    Kaip ir kiekvieną kartą, jaunieji Ąžuoliukai ir jų mokytojai, apsilankę M. K. Čiurlionio namuose, išsinešė nepaprastą nuoširdumą, jaukumą ir norą vėl sugrįžti kitą kartą…

Nuotraukos

 

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė