Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Muzikos ir dailės mokytojų seminaras „Integruotas ugdymas – kiekvieno mokinio aktyvaus mokymo(si) sėkmė“

   Balandžio 8 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Centrinių rūmų Juozo Karoso salė pakvietė į  respublikinio projekto „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ muzikos ir dailės mokytojų seminarą „Integruotas ugdymas – kiekvieno mokinio aktyvaus mokymo(si) sėkmė“, kurį rengė Vilniaus „Ąžuoliuko” muzikos mokykla kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vievio meno mokykla ir Trakų švietimo centru.

   Skirtingas meno rūšis jungiančio  seminaro klausytojus pasveikino LMTA Muzikos fakulteto dekanas, profesorius Deividas Staponkus, LMTA Pedagogikos katedros vedėja, docentė dr. Giedrė Gabnytė-Bizevičienė, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova ir seminaro moderatorė LMTA Pedagogikos katedros docentė dr. Lolita Piličiauskaitė.

   LMTA Pedagogikos katedros profesorė, humanitarinių mokslų daktarė Ramunė Kryžauskienė seminaro auditorijai pristatė savo mokslo monografiją „Veronika Vitaitė. Pianizmo atvertys“. Knygoje analizuojama ryškios dabarties fortepijono pedagogės, pianistės, lietuvių fortepijono kultūros puoselėtojos Veronikos Vitaitės veikla. O įsimintiną paskaitą praturtino nuoširdus ir turiningas pokalbis su pačia knygos heroje.

   Kita seminaro tema nukėlė į saulėtąją Graikiją, iš kur kūrybininkė, grafikos dizaino specialistė, kūrybos agentūros „Artaviva“ vadovė, Graikijos lituanistinės mokyklos „Giliukai“ mokytoja Gintarė Stokonytė plėtojo vizualaus meno, šviesos, muzikos ir choreografijos sintezės meno galimybes. Menininkė pristatė įsimintiną projektą, kuriame jos pačios sukurtus batikos meno kūrinius iliustravo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokinių atliekami pasaulinio garso kompozitorių kūriniai bei choreografinės Nerijaus Juškos baleto mokyklos šokėjų miniatiūros.

   Inovatyvi ir netikėta buvo LMTA ir Vilniaus Tech lektorės, LMTA meno doktorantės, LATGA tarybos prezidentės, kompozitorės ir atlikėjos Ramintos Naujanytės – Bjelle pasiūlyta tama apie naujųjų technologijų ir skaitmeninių interakcijų tendencijas muzikos srityje.

   Seminaro prelegentė menotyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Vievio meno mokyklos mokytoja Raimonda Bitinaitė–Širvinskienė savo pasakojime „Dailininkas ir muzika“ supažindino su įvairių epochų dailininkų siekiu atvaizduoti muzikavimo tradicijas.

  LMTA muzikos mokyklos-studijos fortepijono mokytoja, LMTA meno doktorantė Marija Mirovska pasidalino savo turtinga ir ilgamete patirtimi apie muzikos instrumento dalyko  mokinių saviruošą, turinį ir kylančius iššūkius.

    Seminaro rengėjų siekis plėtoti skirtingų meno sričių mokytojų bendradarbiavimą, skatinti dalijimąsi integruoto meninio ugdymo patirtimi ir žiniomis bei  renginyje siūlomų temų įvairovė suteikė galimybę  kiekvienam seminaro klausytojui pasisemti naudingų žinių, susipažinti su meno raiškos galimybėmis bei naujovėmis.

Nuotraukos

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė