Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena

Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokiniai ugdomi meilės Lietuvai ir patriotizmo dvasioje. Visai mokyklos bendruomenei ypač reikšminga yra Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventė. Šiais metais ją pagerbėme ypatingai.

2023 m. kovo 11 d. pavakare ketvirtos klasės berniukų choras kartu su gausiu būriu šeimos narių pasitiko arenoje „Sportima“. Berniukai turėjo trumpą, bet labai garbingą misiją – prieš futbolo rungtynes sporto aikštėje pagiedoti Lietuvos himną. Neįprasta buvo dainuoti, stovint ne scenoje, o ant žalios futbolo aikštės žolės, bet po didžiulės arenos skliautais balsai skambėjo puikiai. Rungtynes tarp Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų  ir Gargždų komandos „Banga“ vaikai su šeimomis stebėjo labai audringai, ypač džiūgavo, sulaukę „Žalgirio“ įvarčio. Smagiai pabendravę su šio klubo simboliu Vilku, gavę po „Žalgiriečio pasą“ visi išsiskirstė  su tikriausiai kiek nukentėjusiais balsais, bet puikiausia nuotaika.

Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (meno vadovas ir dirigentas Vytautas Miškinis), vėlų kovo 11-osios vakarą garbingai Lietuvos valstybės himnu pradėjo Nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ ceremoniją ir ją vainikavo patriotinėmis dainomis. Renginys vyko Vilniaus rotušėje, jį tiesiogiai transliavo televizijos kanalas TV3.

Kovo 12 d. 19.00 val. berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga mokyklos bendruomenei ir visuomenei surengė išskirtinį koncertą „Kokia nuostabi, Lietuva, esi!“. Šventos Kotrynos bažnyčioje gausiai susirinkusi publika išgirdo tautą vienijančias ir įkvepiančias dainas: Kipro Mašanausko „Lietuva“, Laimučio Vilkončiaus ir Justino Marcinkevičiaus „Dėl tos dainos“, Andriaus Kulikausko „Gintarai“ , Vaclovo Augustino „Tėvynei giedu naują giesmę“, Vaclovo Augustino ir Vlado Braziūno „Tėvyne mūsų“… Koncerte pasirodė ir konkursui besirengiantis „Ąžuoliuko“ vyrų choras. Koncertą vedė aktorius, režisierius Algimantas Butvilas, chorams dirigavo meno vadovas, profesorius Vytautas Miškinis, akompanavo Rimvydas Mitkus.

Nuotraukos

Mokytoja Metodininkė Eglė Čigriejūtė Strolienė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Žydrė Jankevičienė