Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Festivalis-konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“

Projektas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ 2018

VIII respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų

festivalis – konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“

 

 Kovo 24 dieną nuaidėjo Lietuvos valstybės 100-mečiui skirtas VIII respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis–konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“. Lietuvos edukologijos universiteto aktų salę užliejo muzikos ir spalvų pasaulis, apipintas vaikų eilėmis bei pasakomis. Į šventę susirinko 114 muzikų ir dailininkų iš Druskininkų, Marijampolės, Pakruojo, Šiaulių, Plungės, Skuodo, Ylakių, Zarasų, Švenčionių, Švenčionėlių, Kauno, Elektrėnų, Vievio, Trakų ir Vilniaus.      

                      Pavasariškai spalvingos, kas antri metai vykstančios  šventės dalyvius ir svečius pasveikino projekto globėja Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, projekto koordinatorė  Vilniaus „Ąžuoliuko” muzikos mokyklos direktorė Aušra Šikšnelienė, Vievio meno mokyklos direktorius Eugenijus Vedeckas, Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo mokslų fakulteto Muzikos katedros vedėja prof. dr. Asta Rauduvaitė.  Po iškilmingo atidarymo savo talentą demonstravo jaunieji menininkai iš 24 šalies muzikos, meno ir dailės mokyklų. Scenoje liejosi pačių vaikų sukurtos eilės, įtaigios ir drąsios istorijos. Gausiai susirinkusius meno gerbėjus žavėjo konkurso dalyvių sceninis meistriškumas, drąsūs spalviniai sprendimai.  Skambant muzikai, didžiuliame ekrane buvo demonstruojami jaunojo muziko ir dailininko piešiniai.

                      Vilniaus „Ąžuoliuko” muzikos mokyklos direktorės Aušros Šikšnelienės vadovaujamą festivalio – konkurso vertinimo komisiją sudarė respublikos muzikos ir dailės pedagogai. Išklausyti 72 įvairaus žanro ir stiliaus muzikos kūriniai, peržiūrėta 100 piešinių ir 4 animaciniai filmai. Du konkurso dalyviai, geriausiai atspindėję Lietuvos valstybės 100 – mečio tematiką, džiaugėsi projekto globėjos Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Editos Tamošiūnaitės įsteigtais prizais „Už lietuvybės puoselėjimą“. Laureatais ir diplomantais tapę jaunieji talentai tiksliausiai ir įtaigiausiai atskleidė pagrindinę projekto idėjos esmę – muzikos, dailės ir žodžio  vientisumą.

 Visi projekto dalyviai apdovanoti organizatorių parengtais padėkos raštais ir spalvinga programa  su įamžintais konkurse dalyvavusių vaikų piešiniais. Padėkos raštai ir atminimo dovanos įteikti ir mokytojams, kurių neišsenkanti energija ir patirtis įkvepia jų auklėtinius siekti aukštų rezultatų.

                      Šventę vainikavo tos pačios dienos vėlų vakarą įvykusi laureatų ir diplomantų apdovanojimo ceremonija.   Nekantriai laukiančius  kulminacinių renginio akimirkų  dalyvius pasveikino projekto vadovė Asta Grybienė ir vertinimo komisijos pirmininkė Aušra Šikšnelienė, kuri geriausiai pasirodžiusiems muzikams ir dailininkams įteikė nugalėtojų diplomus ir atminimo dovanas.  

 

Asta Grybienė

Projekto vadovė

Vilniaus „Ąžuoliuko” muzikos mokyklos

mokytoja metodininkė