Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Koncertas „Melodija Lietuvai“

Koncertas Anykščių koplyčioje „Melodija Lietuvai“ 2018 04 29

 

Turbūt jau nieko nestebina koncertų, valstybės švenčių afišose, televizijos laidose dažnai matomas ir girdimas choro „Ąžuoliukas“ vardas. Klausytojų širdis pavergia šių jaunųjų choristų meistriškai atliekami tiek stambios formos kūriniai, tiek liaudies dainos. Tačiau šio jaunatviško kolektyvo berniukai ir jaunuoliai ne tik talentingai dainuoja, bet ir puikiai groja įvairiais muzikos instrumentais, džiugindami klausytojus koncertų salių ir konkursų scenose.

Šiemet, kai Lietuva švenčia valstybės atkūrimo 100 – metį, kai visoje šalyje iškilmingomis valandomis skamba varpai, miestuose, miesteliuose ir kaimuose vyksta šventiniai renginiai, kai pagrindinis 2018 metų šventės herojus – Lietuvą kuriantis žmogus, mūsų valstybės sukakties minėjimą įprasmina ir Vilniaus „Ąžuoliuko‘ muzikos mokyklos ugdytinių meilė muzikai ir jų gražūs pasiekimai.

 

Balandžio 29 dieną Anykščių koplyčioje vyko jaunųjų Ąžuoliukų – tarptautinių ir respublikinių konkursų nugalėtojų koncertas „Melodija Lietuvai“. Kartu tai buvo ir edukacinė išvyka ir dovana jauniesiems talentams. Anykščių bendruomenės svečiai, sužavėti jaunųjų atlikėjų pasirodymo, apdovanojo juos gausiais aplodismentais.

Po koncerto jaunieji išvykos dalyviai aplankė įsimintinus muziejus Anykščiuose ir lankomiausius bei  populiariausius Anykščių apylinkių objektus. Pasisėmę naujos sceninės patirties ir kupini gausybės kelionės įspūdžių, moksleiviai ir jų mokytojai grįžo į Vilnių.

Koncertas Anykščiuose buvo pirmasis projekto „Ąžuoliuko“ talentai renginys. Šių atlikėjų dar laukė scena Šv. Kotrynos bažnyčioje baigiamąjame metų renginyje.

 

Asta Grybienė

Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos

mokytoja metodininkė