Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Muzikinės literatūros paroda „ Džiazo įkvėpti“

       Šalies jaunųjų atlikėjų  festivalio „Rudens Pop-Jazz 2018” metu, visą dieną mokykloje veikė popdžiazinės muzikinės literatūros paroda „ Džiazo įkvėpti“, parengta bibliotekininkės Ilonos Ados Gelpernaitės. Festivalio dalyviai, vertinimo komisijos nariai, mokytojai ir svečiai turėjo galimybę susipažinti su mokyklos bibliotekoje esančiais įvairių kompozitorių popdžiaziniais kūriniais. Lankytojai galėjo susipažinti su rinkiniais, skirtais įvairaus amžiaus atlikėjams-solistams ir ansambliams. Parodoje buvo eksponuojama popdžiazinė muzikos literatūra įvairiems instrumentams.

       Buvo pateikta informacija apie džiazo istorijos pradžią, jo užuomazgą, kilmę, taip pat apie populiariosios muzikos istoriją, džiazo, bliuzo, roko atlikėjus. Parodos metu lankytojai turėjo galimybę išsirinkti kūrinį, jį pagroti iš natų, paimprovizuoti, susipažinti su džiazo, bliuzo, roko kompozitorių kūryba. Paroda  įkvėpė ir paskatino daugiau domėtis džiazine ir populiariąja muzika, įtraukti į savo repertuarą daugiau popdžiazinių kūrinių, kurie teikia džiaugsmą įvairaus amžiaus atlikėjams ir klausytojams.

       Nuoširdžiai dėkoju Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorei Aušrai Šikšnelienei, direktoriaus pavaduotojai Liudmilai Ikonikovai, projekto vadovėms Rimai Podpruginai ir Margaritai Bilkienei, mokytojoms Astai Grybienei, Ekvilijai Sutkevičienei už dalykiškus patarimus ir bendradarbiavimą.

                                             Bibliotekininkė Ilona Ada Gelpernaitė

Nuotraukos Aurimo Grybo