Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Dainų rinkinio balso lavinimo pamokoms pristatymas

     Lapkričio 27 d. pristačiau dainų rinkinį, kurį sudariau balso lavinimo mokytojams, vedantiems vokalo pamokas vaikų muzikos mokyklose. Jis apjungia  įvairių epochų ir įvairių stilių kūrinius. Keletas populiarių arijų, keletas originalių ir liaudies dainų. Tai – melodijos kurias visi puikiai žinome.

     Vesdamas balso lavinimo pamokas stengiuosi parinkti kūrinius, kurie mokiniams yra girdėti ar labai populiarūs, kad jiems būtų įdomu dainuoti ir tos melodijos ilgam išliktų atmintyje. Tokių kūrinių tikrai rasite šiame rinkinyje.

     Prie natų rinkinio pridedu kompaktinę plokštelę (CD) kurioje yra ne tik natos PDF, bet Audio ir Video  fonogramos (-1 ir+1). Šios fonogramos tikrai padės balso lavinimo pamoką padaryti smagesnę ir įdomesnę.

     Fonogramos sukurtos naudojant natų rašymo programą „Sibelius“. Naudojant šią programą dainų akompanimentai gali skambėti ne tik fortepijono garsu – galime išgirsti: klavesiną, vargonus, gitarą, trimitą, obojų ar net visą orkestrą.

     Video fonograma – tai vaizdas, kuriame matome kūrinio natas su slenkančia žalia linija ir girdime akompanimentą su pagrindine melodija (+1), arba be pagrindinės melodijos (-1).

     Audio fonograma – tai tik garsas mp3 formatu, taip pat (+1) arba (-1).

     Naudojant kompiuterį, mikrofoną ir keletą nesudėtingų programų, pvz. MixPad Multitrack Recording Software, galima čia pat pamokoje padaryti įrašus, kartu su mokiniu paklausyti kaip skamba jo balsas, aptarti klaidas, sugalvoti ką reikia taisyti ar padainuoti kitaip.

     Už pagalbą rengiant šį rinkinį labai dėkoju mokytojui metodininkui Algirdui Rakauskui ir mokytojui metodininkui Robertui Budriui.

Vyr. mokytojas

Vytautas Pastarnokas

 

Nuotraukos Aurimo Grybo