Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Ansamblinio muzikavimo mokytojų ir kompozitorių diskusija „Lietuviško repertuaro instrumentiniams ansambliams poreikis ir plėtros galimybė“

     2020 m. vasario 20 d. „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje įvyko ansamblinio muzikavimo mokytojų ir kompozitorių diskusija „Lietuviško repertuaro instrumentiniams ansambliams poreikis ir plėtros galimybės“. Diskusijoje dalyvavo deleguoti regionų mokytojai iš Vievio, Kaišiadorių, Kupiškio, Plungės Mykolo Oginskio, Vilniaus „Ąžuoliuko“, Algirdo, „Liepaičių“, Ignalinos M. Petrausko muzikos/meno mokyklų, kompozitorė Galina Savinienė, kurie pristatė regiono mokytojų poziciją šiais klausimais:

1) Kokie ansambliams keliami tikslai, kaip jie susiję su repertuaru?

2) Kokių sudėčių ansambliai organizuojami mokyklose?

3) Kokių sudėčių ansambliams repertuaro trūksta / pakanka?

4) Į kokius repertuaro ypatumus turėtų atsižvelgti kompozitoriai (partijų sudėtingumas, mokymosi uždaviniai, efektingumas, charakteris ir pan.)?

5) Kokie ansamblinio muzikavimo renginiai vyksta Lietuvoje, kiek dalyvaujama renginiuose užsienyje, kokie konkursinio/festivalinio repertuaro ypatumai?

     Lietuvos kompozitorių sąjungos ir VŠĮ „Mano nata” inicijuotą diskusiją suorganizuoti padėjo Lietuvos muzikos ir meno mokyklų vadovų asociacija ir „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla.

 

Išsamesnė informacija straipsnyje: 

Direktorės pavaduotoja ugdymui Liudmila Ikonikova

 

Nuotraukos Aurimo Grybo