Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Projektas „Minčių portretai“

Festivalyje „Kultūros naktis 2020“ tarpdisciplininis projektas MINČIŲ PORTRETAI.

     Projekto idėja – vizualaus meno, šviesos, muzikos ir choreografijos sintezė: dailininkės Gintarės Stokonytės batikos kūriniai pristatomi juos iliustruojančiais muzikiniais kūriniais, atliekamais Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos moksleivių bei choreografine miniatiūra parengta Nerijaus Juškos baleto mokyklos šokėjų.

     Vienu metu vyko du renginiai: Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos kieme surengtas gyvo garso fortepijono koncertas su projekcijoje rodomomis choreografinėmis miniatiūromis bei Nerijaus Juškos baleto mokyklos kieme vykusi tiesioginė transliacija iš mokyklos salės, kur šokėjos improvizavo pagal Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos moksleivių atliekamus muzikinius kūrinius.

       Pristatydama paskutinį kūrinį pasakiau:

    – Buvo ilgas pasiruošimo laikas ir greitas rezultatas. Iš tiesų jaučiuosi šiais metais gavusi viską. Paskutinį kūrinį pavadinau 151-as saulėlydis, tačiau skaičius čia reiškia tik tai, kad po pirmo yra antras, po antro yra trečias ir t.t. Kiekviena pabaiga reiškia naują pradžią ir pabaiga yra tas etapas, kada džiaugiamės tuo kas nuveikta. Kūrybiniai sumanymai gimsta vienumoje tačiau bendraudami galime juos įgyvendinti. Mūsų ryšys ir bendrystė yra didžiausia vertybė, kurios regimąją dalį dabar galėjome matyti. Iš visos širdies dėkoju visiems prisijungusiems prie šio sumanymo. Tai priimu kaip didžiausią dovaną.

      Programoje buvo atliekami šie kūriniai:
Juozas Pakalnis. Polonezas As-dur / Atlieka Herkus Gedmantas ir Lukas Eigėlis, mokytojai Arvydas Barzinskas ir Margarita Bilkienė.
Arthur Honegger, Souvenir de Chopin / Atlieka Juozapas Ryliškis, mokytoja Liudmila Ikonikova.
Johann Pachelbel, Sarabanda fis-moll / Atlieka Dominykas Čiulada, mokytojai Aušra Šikšnelienė ir Agnė Enčienė.
Fransis Poulenc, Improvizacija nr. 15 c-moll Hommage à Edith Piaf / Atlieka Lukas Eigėlis, mokytoja Margarita Bilkienė.
Georg Gershwin, The man I love / Atlieka Jokūbas Dovidas, mokytoja Margarita Bilkienė.
C. Debussy, Arabesque No. 1 / Atlieka Jokūbas Dovidas, mokytoja Margarita Bilkienė.
Šoko: Luka Masiulionytė, Karolina Gaidytė, Urtė Gudavičiūtė, Saulė Morkūnaitė, vadovė Žavinta Čičelytė, Nerijaus Juškos baleto mokykla.
                                                                                                

        Mokyklos tarybos pirmininkė idėjos autorė, dailininkė

Gintarė Stokonytė


      Dėkojame Gintarei Stokonytei – kūrybininkei, menininkei, įvairių socialinių projektų vadovei bei iniciatorei, turinčiai savo originalų kūrybos stilių. Ji be tiesioginės veiklos nemažai laiko skiria savanoriškai veiklai, rengia kūrybines edukacijas nuo mažylių darželinukų iki gimnazistų. Gintarė teigia, kad kiekvienas vaikas yra kūrėjas ir savyje turi dideles galias kurti tik jas atrakinti reikalingas raktas.

 

Pavaduotoja ugdymui l. e. direktoriaus pareigas

Liudmila Ikonikova