Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

„Mokytojas ir Mokinys“, skirtas Tarptautinei Mokytojų dienai

V respublikinis instrumentinių ansamblių festivalis „Mokytojas ir mokinys“

Ateina laikas ir į žmogaus gyvenimą įžengia Mokytojas. Tas, kuris turi didžiulės įtakos, kurio žodis svarus ir lemiamas, kuriuo besąlygiškai tiki. O mokytojo pasididžiavimas ir darbo tikslas –  mokiniai, jų žingeidumu degančios akys, kūrybiniai pasiekimai. Ir tą sekmadienio rytą į saulės nušviestą Šv. Kotrynos bažnyčios sceną žengė dviese – Mokytojas ir Mokinys. Pasitikinčioje, tvirtoje Mokytojo rankoje įspausta nedrąsi, gal tik pirmą kartą į sceną žengiančio mažojo muziko ranka. Jie sėda prie fortepijono, jaudulys dingsta, pasigirsta muzika ir emocijos užlieja širdis.

Tikrai nuostabi respublikinio muziko (meno) mokyklų instrumentinių ansamblių festivalio „Mokytojas ir mokinys“ idėja į sceną pakviesti mokytoją kartu su mokiniais – ji prieš aštuonerius metus kilo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos l. e. direktoriaus pareigas einančiai pavaduotojai ugdymui Liudmilai Ikonikovai. Ji sakė: „Geras mokytojo kontaktas su mokiniu yra labai svarbus, jis sudaro sąlygas sėkmingai skleistis mokinio talentui. Kuo daugiau būkite su savo mokiniais scenoje!“

Šiais metais festivalis įvyko penktą kartą ir buvo dedikuotas Tarptautinei mokytojo dienai ir buvo tikra šventė, privertusi pamiršti pandemijos suvaržymus. Festivalyje dalyvavo 26 mokytojų ir mokinių instrumentiniai ansambliai iš Grigiškių, Raseinių ir Šalčininkų Stanislavo Moniuškos meno mokyklų, Šiaulių „Dainų“ ir Panevėžio muzikos mokyklų, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos, Kauno Vyturio gimnazijos. Ir, žinoma, gausus Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos berniukų ir jų mokytojų būrys. Skambėjo fortepijoniniai ir gitarų duetai, birbynių, kanklių, klarnetų, trimitų, saksofonų, akordeonų, išilginių ir skersinių fleitų ansambliai.

Kiekvienas koncertas – tai mažas didis darbas. Taip reikalingas, laukiamas, neįkainojamas, pakylėjantis. V instrumentinių ansamblių festivalis „Mokytojas ir mokinys“ jau istorija. Tik jo dalyviams ši patirtis – neįkainojama, išliekanti visam gyvenimui: muzikavimo džiaugsmas, sustiprėjęs pasitikėjimas,  aplodismentai, šypsenos, nuostabi Šv. Kotrynos bažnyčios atmosfera. Tikime, kad jauniesiems dalyviams festivalis suteikė sparnus siekti kuo aukštesnių tikslų stebuklingame muzikos pasaulyje, o Mokytojams – dar didesnės meilės savo darbui.

Dėkojame visiems dalyviams ir festivalio organizacinei komandai – projekto vadovei Liudmilai Ikonikovai, mokytojoms Daivai Tumėnaitei-Vizgirdienei, Laimai Pakalkienei, Renatai Milašiūtei-Drungilienei, Elvijai Sutkevičienei ir dizainerei Gintarei Stokonytei. Taip pat dėkojame Arvydui ir Vitai Stankevičiams už koncerto nuotraukas ir vaizdo įrašus.

 

Nuotraukos

Mokytoja Edita Jauniškienė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Žydrė Jankevičienė