Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

III respublikinis jaunųjų atlikėjų festivalis „Vilniaus Fanfaros“

     Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčios skliautus užliejo iškilmingai fanfarų garsai – tai Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Brass kvintetas keletu žėrinčių muzikinių numerių pasveikino III respublikinio jaunųjų atlikėjų festivalio „Vilniaus fanfaros“ dalyvius.

     Festivalis įvyko 2022 m. sausio 22 d., ypatingai sudėtingu pandemijos metu, tad jauniesiems atlikėjams jis buvo išsiilgta galimybė koncertuoti gyvai. Nuostabioje Šv. Kotrynos bažnyčios aplinkoje 14 ansamblių iš Lietuvos ugdymo įstaigų sukūrė įsimintiną, dvasingą reginį visiems susirinkusiems klausytojams.  Meistriškumu ir programos sudėtingumu sužavėjo  Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trimitininkų kvartetas (vad. Linas Rupšlaukis), o ypatingą  muzikinį desertą pateikė Vilkaviškio jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras ir jo vadovas bei dirigentas Saulius Mickevičius. Orkestras sužavėjo solidžia programa ir profesionaliu atlikimu, žinant, kad dauguma orkestro atlikėjų yra moksleiviai, vos keletą metų besimokantys groti pučiamaisiais instrumentais. Profesionaliai ir uždegančiai skambėjo Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos, „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos, Naujosios Vilnios muzikos mokyklos, Paberžės ,,Verdenės“ gimnazijos ir kiti ansambliai. 

       Festivalio dalyvius vertino ir nominacijas skyrė Lietuvos muzikos ir  teatro akademijos docentai Laimonas Masevičius ir Egidijus Stanelis, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova. Visi festivalio dalyviai buvo pagerbti diplomais ir specialiais prizais. Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją vainikavo Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorės ir vertintojų atstovės Liudmilos Ikonikovos baigiamasis žodis. 

    Festivalio organizatoriai, Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla, dėkoja partneriams – Lietuvos muzikos ir teatro akademijai bei B. Dvariono  dešimtmetei muzikos mokyklai ir visiems kolegoms, entuziastingai prisidėjusiems prie festivalio įgyvendinimo ir tradicijų puoselėjimo.

 

Nuotraukos

Projekto vadovas, trimito mokytojas metodininkas Arvydas Barzinskas