Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Atviros pamokos Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje

    Švietimo kokybės tyrėjas Gražvydas Kazakevičius teigė, kad pamoka – mažiausias švietimo segmentas, bet labiausiai kuriantis švietimo kokybę. Ugdymo proceso kokybės gerinimas ir pamokos vadybos tobulinimas – svarbiausias Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos strateginis uždavinys. Siekdami jį įgyvendinti mokyklos mokytojai nuolat dalijasi savo patirtimi atvirose pamokose ir kitomis formomis. Štai 2022 m. kovo 2 dieną mokykloje įvyko net 2 atviros pamokos: edukacinę pamoką „Pasaulio dirigentai: XX amžius“  7-8 klasių mokiniams vedė vyresnioji mokytoja Natalija Ranceva, o choro mokytoja Neringa Sidaugaitė ir meno vadovas Vytautas Miškinis – atvirą berniukų ir jaunuolių choro repeticiją „Pasirengimas koncertui“.

     Pamokose atsiskleidė mokytojų atsakomybė, begalinis atsidavimas savo darbui, erudicija. Choro mokytojai demonstravo meninį reiklumą, siekė preciziško kūrinio išpildymo, skatino mokinių aktyvumą ir sąmoningumą. Neatsitiktinai – juk buvo ruošiamasi ypatingai svarbiam koncertui, skirtam Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. Mokytojų entuziazmą atliepė berniukų širdys.

  Pamokas stebėjo mokyklos dirigavimo, choro mokytojai, savo pastebėjimus fiksavę pamokos stebėjimo protokoluose. Išskyrėme sėkmingas ir tobulintinas sritis, mokytojų aktyvumas patvirtino mokymosi vieniems iš kitų reikalingumą ir efektyvumą.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Žydrė Jankevičienė

 

 

Nuotrauka Natalijos Rancevos