Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Koncertų ciklas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai

   Vieną švenčiausių mūsų šaliai kovo 11-tąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – šiais metais  minėjome ypatingai: greta Tautiškos giesmės skambėjo Ukrainos himnas, šalia mūsų trispalvės plazdėjo žydrai geltona Ukrainos vėliava, o kartu su šūkiu „Lietuva, Lietuva!“, skandavome „Слава Україні, героям слава!“ (Šlovė Ukrainai, herojams šlovė!). Baisi nelaimė – karas Ukrainoje – pažadino tautos Sąjūdžio dvasią, suvienijo padėti kenčiantiems broliams ukrainiečiams ir paskatino prisiminti, kokia trapi mūsų laisvė, kaip svarbu ją branginti ir ginti.

     Su Ukraina vienijosi ir Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos berniukai, ugdomi tautiškumo, patriotiškumo,  pilietiškumo dvasia. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skambėjo net 3 koncertai, o berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ dalyvavo šventiniame vienybės ir solidarumo su Ukraina koncerte „Laisvė šviečia“.

     Kovo 6 d. 15.00 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko koncertas „Dainelė Tėvynei“. Tai – tradicinis,  jau 32-trasis mokyklos renginys, kuriame pasirodė 2 ir 3 klasių berniukų chorai (mokytojos R. Kuncienė ir E. Čigriejūtė Strolienė, koncertmeisterės E. Čiplienė ir L. Kuliešiuvienė). Ukrainos tragediją koncerte paminėjo jo vedėja E. Čigriejūtė Strolienė, perskaičiusi keletą eilėraščių. Berniukai iškilmingai sugiedojo Tautišką giesmę,  skambėjo lietuvių liaudies ir kompozitorių sukurtos patriotinės dainos. Bet… Nerimo ir netikrumo nuotaikos persmelkė šį koncertą, trukdydamos pilna krūtine džiaugtis Lietuvos nepriklausomybe…

    Ta pati netikrumo dvasia sklandė 19.00 val. vykusiame berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ (meno vadovas ir dirigentas V. Miškinis, koncertmeisteris R. Mitkus, chormeisteriai N. Sidaugaitė, R. Skapas, G. Trimirkaitė, G. Bilevičiūtė) koncerte „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“, skirtame mokyklos bendruomenei. Koncerto vedėjos aktorės Dalios Michelevičiūtės perskaitytos ukrainiečių poetų eilės ašarų gumulu užstrigo berniukų ir klausytojų gerklėse. Ir naujai išgirdome jau kone liaudies dainomis tapusius kūrinius „Lietuva“ (muzika ir žodžiai K. Mašanausko), „Dėl tos dainos“ (muzika L. Vilkončiaus, žodžiai J. Marcinkevičiaus), „Baltas paukštis“ (muzika ir žodžiai V. Kernagio) ir kitus. Papildomą scenos apšvietimą ir šio koncerto filmavimą organizavo VšĮ „Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, filmuotos medžiagos epizodai bus skelbiami socialiniame tinkle Facebook.

   Simboliškai kovo 11 d. 11.00 valandą koncertas „Kokia nuostabi, Lietuva, esi!“ nuskambėjo Vilniaus Rotušėje. Šis koncertas buvo dedikuotas Lietuvos visuomenei.  Choras „Ąžuoliukas“ čia vėl atliko patriotines Lietuvos kompozitorių dainas, o kartu su Tautiška giesme buvo sugiedotas ir Ukrainos himnas. Abiejuose koncertuose „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“ chorui dirigavo meno vadovas prof. Vytautas Miškinis ir chormeisterė Neringa Sidaugaitė.

    Patriotinių koncertų maratoną vainikavo berniukų pasirodymas Vilniaus Katedros aikštėje vykusiame vienybės ir solidarumo su Ukraina koncerte „Laisvė šviečia“, kurį nacionalinio transliuotojo kanalu stebėjo visa Lietuva. Šiame koncerte choras ne tik sugiedojo Lietuvos ir Ukrainos himnus, bet kartu su grupe „Skylė“ atliko dainą „Priesaika“, su Vidu Bereikiu – „Aš esu vėliava“, išklausė trijų Lietuvos Prezidentų, Seimo Pirmininkės, Ministrės Pirmininkės kalbas.

      Su Ukraina susivienijome jų kovoje atpažinę savo laisvės siekį. Tegyvuoja Laisvė!

Nuotraukos

Direktorės pavaduotoja ugdymui Žydrė Jankevičienė