Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

„Ąžuoliuko“ chorų koncertas, skirtas Tėvo dienai

      Tikriausiai kiekvienas, kam teko patirti Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos Tėvo dienai skirtą koncertą pritars – tai išskirtinis ir nepamirštamas reginys.  Ir šiais metais, birželio 5 d. 12 val.  Šventos Kotrynos bažnyčia nesutalpino visų, atėjusių pasiklausyti „Ąžuoliuko“ chorų. O jų dainavo net 6: jungtinis „Ąžuoliuko“ jaunučių choras sudarytas iš pirmokų (mokytoja D. Leipuvienė, koncertmeisterė R. Milašiūtė-Drungilienė), antrokų (mokytoja R. Kuncienė, koncertmeisterė E. Čiplienė), trečiokų (mokytoja E. Čigriejūtė Strolienė, koncertmeisterė L. Kuliešiuvienė), ketvirtokų  (mokytoja E. Narmontienė, koncertmeisterė L. Kuliešiuvienė) chorų, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (meno vadovas ir dirigentas V. Miškinis, koncertmeisteris R. Mitkus) ir „Ąžuolų“ klubo vyrų choras (vadovas P. Gylys, koncertmeisterė L. Kuliešiuvienė). Pasirodžius kiekvienam chorui koncertą užbaigė jungtinis, beveik 400 dainuojančių berniukų ir vyrų choras – scenoje susivienijo trys „Ąžuoliuko“ kartos. Ir tapo akivaizdu, kad daina – geriausia Ąžuoliukų dovana Tėčiui.

      Choras galingai sugiedojo „Ilgiausių metų“ gimtadienį švenčiančiam Vytautui Miškiniui, jautriai ir džiugiai atliko kompozitoriaus Tomo Leiburo „Vilniaus mozaiką“ (ž. V. Kernagio, P. Širvio ir D. Teišerskytės). Ovacijomis dainininkų tėveliai ir artimieji lydėjo kiekvieną nuskambėjusį kūrinį, po bažnyčios skliautais vos išsiteko vieningumo, pagarbos, pasigėrėjimo emocijos. O džiaugsmas tiesiog sprogo, kai po koncerto rimties dainininkai ir jų artimieji pagaliau galėjo vieni kitiems pamojuoti!

        Pasibaigus koncertui įvyko labiausiai nusipelniusių berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ dainininkų apdovanojimo specialiu ženkleliu ceremonija po H. Perelšteino ąžuolu ir tradicinis bendruomenės piknikas ant Stalo kalno. Už koncerto ir pikniko organizavimą dėkojame viešajai įstaigai „Berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“

Nuotraukos

Direktorės pavaduotoja ugdymui Žydrė Jankevičienė