Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Mokslo ir žinių diena

     Dar viena įsimintina Mokslo ir žinių dienos šventė, ilgai laukti pasisveikinimai ir apsikabinimai, dar vienas gausus talentingų ir muzikalių berniukų, įsiliejusių į „Ąžuoliuko“ bendruomenę, būrys. 

    Rugsėjo 1 d. popietę Šv. Kotrynos bažnyčioje susirinkę svečiai su jauduliu ir džiaugsmu klausėsi jautrių ir prasmingų renginio vedėjos Editos Jauniškienės žodžių, kažkada parašytų žymaus menininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio: „Reikia turėti šviesą su savimi, iš savęs, kad šviestum tamsybėse visiems ant kelio stovintiems, kad jie išvydę rastų šviesos savyje ir eitų savo keliu.“ 

Kiek daug šviesos ir jaukumo po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais šventės dalyviai jautė muzikiniame sveikinime, kuriame skambėjo Dominyko Čiulados (mokytoja Agnė Enčienė) atliekamas J. S. Bacho Mažasis preliudas Nr. 4. Kiek jaudulio, džiaugsmo ir nuoširdumo jautė 46 pirmokai, kurie susipažinę su savo mokytojais, rikiavosi scenoje ant laiptelių kaip darnus choras ir rankose vartė įteiktas atminimo dovanas – „Ąžuoliuko“ istorijos ir veiklos nuotraukų albumus. Kiek nuoširdžių ir prasmingų žodžių pradinukams ir visiems renginio dalyviams padovanojo mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova ir choro meno vadovas Vytautas Miškinis.

     „Reikia nuo kažko pasitraukti, kad nuo kažko pradėtum“ – rašė Justinas Marcinkevičius. Pirmokus pasitikusi ir keturis metus vadovavusi chorui mokytoja Edita Narmontienė ir solfedžio mokytojas Robertas Budrys atsisveikino ir toliau mokyti choro bei vokalo  paslapčių perdavė mokytojams Neringai Sidaugaitei, Beatai Juchnevič ir Lorijanai Laurinskaitei, kurie buvo sutikti gausiai aplodismentais.

   Taip pat gausūs ir karšti aplodismentai išlydėjo pirmokus ir scenoje pasitiko penktos klasės chorą ir jų jau buvusią mokytoją Editą Narmontienę bei koncertmeisterę Loretą Kuliešiuvienę. Pasveikindamas išskirtinės dienos dalyvius, šis darnaus choras padovanojo Vytauto Miškinio ir Janinos Degutytės dainą „Gimtinės keliu“, bei Žano Filipo Ramo ir Pjero – Žano de Beranže kūrinį „Svirplys“.

    „Tegul „Ąžuoliukas“ bus ne tik žinios, tegul jis taps antrais namais, šeima, lopšiu, kuriame mes visi augam. Linkime, kad „Ąžuoliuke“ užtektų vietos visoms svajonėms, bendriems tikslams, kurie vienytų mokinius, mokytojus, tėvelius ir visą „Ąžuoliuko“ bendruomenę“ – atsisveikindama linkėjo renginio vedėja Edita Jauniškienė.

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė

Nuotraukos Arvydo Stankevičiaus