Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Vytauto Miškinio dirigavimo meistriškumo pamoka

     „Prieš ką nors pasakant, pabandyk tai padaryti rankomis.“ – šia garsaus italų dirigento  Arturo Toscanini citata 2023 m. vasario 8 d. profesorius Vytautas Miškinis pradėjo dirigavimo meistriškumo pamoką Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos 7 klasės mokiniams.

       Rankų judesiai aukštyn ir žemyn, takto dalių rodymas – to dirigentui nepakanka. Su visomis žiniomis ir priemonėmis turi jungtis dirigento jautrumas, temperamentas ir stipri kūrybinė valia. Pasak maestro Vytauto Miškinio, dirigavimas reikalauja didžiausio muzikinio išsilavinimo, greitos orientacijos ir estetinio suvokimo. Interpretacijos kokybė priklauso nuo dirigento muzikinės erudicijos, o jos įgyvendinimas – nuo dirigento sugebėjimų ją išreikšti judesiais. Tai suvokdami, mokytojų ir mokinių atkaklumo ir darbštumo dėka, kasdieną ieškome būdų, kaip „kalbėti rankomis“ suteikiant gyvybę muzikai.

       Dėkojame  profesoriui V. Miškiniui, mokytojams N. Rancevai, N. Sidaugaitei, V. Pastarnokui ir E. Jauniškienei, o labiausiai – išdrįsusiems atviroje pamokoje dalyvauti jauniesiems dirigentams: Simonui Makaveckui, Matui Smetoniui, Sviatoslav Levickij, Žilvinui Stephane Rollin de La Garde de Chambonas, Simonui Andriui Petrauskui, Vėjui Valentinavičiui ir Domui Nėniui. Pamoka buvo išties naudinga visiems susirinkusiems.

Vyresnioji mokytoja Edita Jauniškienė

 

Nuotraukos Editos Jauniškienės