Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Edukacinė pamoka-koncertas „Instrumentų paradas“ iš ciklo „Noriu būti Ąžuoliuku“

Balandžio 6 d. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos Ankstyvojo muzikinio ugdymo programos mokiniai kartu su tėveliais stebėjo tradicinį edukacinį koncertą „Instrumentų paradas“. Koncertas skirtas pristatyti būsimiesiems muzikos mokyklos pirmokams instrumentus, iš kurių jie galės pasirinkti tą, kuriuo mokysis groti. Instrumentus mažyliams pristatė vyresnieji mokyklos mokiniai.

Koncerto dalyviai išgirdo daug gražios muzikos ir įdomių istorijų apie tai, kaip įvairūs muzikos instrumentai atsirado. Akivaizdu, kad mažyliai buvo labai susidomėję – jie daug klausinėjo atlikėjų apie instrumentus, grojimo jais ypatumus. Buvo užduota ir kiek neįprastų klausimų: „Ar saksofonas pagamintas iš aukso?“, „Ar fortepijone įmontuotos mikroschemos?“, „Ar smuiką ir trimitą galima nusipirkti populiariame prekybos centre?“ Berniukai taip pat domėjosi, pro kur sklinda fleitų ir klarnetų garsas, kam skambinančiam klasikine gitara reikalingas pakojis, kodėl akordeone yra tiek daug mygtukų.

Džiaugiamės, kad mūsų mažieji ąžuoliukai yra tokie žingeidūs ir tikimės, kad „Instrumentų paradas“ padėjo jiems atrasti savąjį instrumentą.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Agnė Enčienė

 

Nuotraukos Agnės Enčienės