Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Edukacinė 2 klasės berniukų choro išvyka

Šiais metais Kauno valstybinis lėlių teatras, pirmasis profesionalus lėlių teatras Lietuvoje, švenčia ypatingą sukaktį – 65-sius gyvavimo metus! Ta proga „Ąžuoliuko“ antrokai sumanė aplankyti ir pažiūrėti, kaip gyvena bendraamžiai, nes choras savo 65-metį švęs ateinančiais metais.

Pažintis prasidėjo nuo įspūdingo ir labai jaukaus teatro lėlių muziejaus, kuris talpina šešių dešimčių kūrybinio darbo vaisius – lėles, dekoracijas ir net spektaklių muziką! Apie lėlių istorijas pasakojo muziejininkė Daiva, vaikai galėjo pabūti lėlininkais – išbandyti lėles.

Iš muziejaus keliavome koridoriais, puoštais lėlėmis, dekoracijomis, paveikslais į žaismingą teatro  žiūrovų salę, ruošėmės žiūrėti  išskirtinę premjerą – „Slaptas lėlių gyvenimas“, režisierė Milda Mačiulytė.

Teatro aktoriai, kartu su legendinių pastatymų lėlėmis, scenoje sukėlė tikrą gimtadienio šventės šėlsmą, kvietė dainuoti ir švęsti kartu. Smagiomis emocijomis vaikai nenustojo dalintis ir  pietaudami!

Toliau keliavome į Santakos parką, kur vaišinomės ledais, žaidėme futbolą, mėtėme akmenėlius į Nerį ir į Nemuną, net graibėme iš vandens vėjo nupustas kepuraites… Bus smagu prisiminti gražią saulėtą dieną , manau, prasmingai praleistą džiaugiantis tikra  bendryste!

Choro vadovė, mokytoja metodininkė Daiva Leipuvienė