Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Hermano Perelšteino jaunųjų dirigentų konkursas

     Ir vėl pavasaris, ir vėl gabiausi „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos aštuntokai renkasi Šv. Kotrynos bažnyčioje į Hermano Perelšteino jaunųjų dirigentų konkursą. Dvidešimt pirmąjį pavasarį vykstantis konkursas šiais metais buvo ypatingai sėkmingas.

     Pirmą kartą konkursas įvyko 1998 metais. Tuometiniai laureatai: Vincentas Zabulis, Martynas Jankauskas ir Antanas Kazlauskas – dabar jau garbūs vyrai, o ir Mantą Gofmaną dažnai galima sutikti „Ąžuoliuko“ koridoriuose, belaukiant mažylių repeticijos pabaigos. Daug jaunuolių per dvidešimt metų mokėsi sudėtingų partitūrų, repetavo su koncertmeisteriais ir chorais, jaudinosi, nes buvo vertinami pačių žymiausių Lietuvos ar net užsienio chorvedžių. Tačiau tik šių metų konkurso dalyviams teko išskirtinė garbė – diriguoti „Ąžuoliuko“ kameriniam chorui (vadovas Linas Balandis).

   Sudėtingas ir labai gražus John Rutter kūrinys „The Lord bless you and keep you“ septynis kartus nuaidėjo Šv. Kotrynos skliautais. Dirigentams talkino net keturi koncertmeisteriai: R. Šiurys, E. Sutkevičienė, S. Miliūtė ir R. Milašiūtė-Drungilienė. O komisijos, kurią sudarė prof. Vytautas Miškinis, prof. Vaclovas Augustinas ir kompozitorius Donatas Zakaras, sprendimas šiame konkurse buvo kaip niekad vieningas – visi dalyviai verti laureatų vardo. I vieta – Justas Valančius (mokyt. R. Nenėnaitė) ir Radvilas Pelanis (mokyt.  V. Pastarnokas), II vieta – Liutauras Sutkevičius (mokyt. R. Nenėnaitė) ir Aleksandr Leonov (mokyt. G. Leipus), III vieta – Vytenis Razmus, Mindaugas Jonas Strauka (mokyt. D. Leipuvienė) ir Elvinas Zaleckas (mokyt. G. Skapas). Sveikiname laureatus!

 Vyr. mokytojas Gintaras Leipus

Nuotraukos