Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Metodinė valanda „Kompozitorės O. Solovjovos kūryba fortepijoniniams ansambliams: kūrinių demonstravimas ir didaktiniai komentarai“

       Ansamblinis muzikavimas – smagi veikla, skatinanti pozityvius kartu muzikuojančiųjų jausmus ir bendravimo džiaugsmą, mokinių mokymosi motyvaciją. Vis tik išryškėja vaikams tinkamo, nesudėtingo, patrauklaus repertuaro ansambliniam muzikavimui problema. Atsižvelgdama į situaciją, Vilniaus „Ąžuoliuko muzikos mokykla inicijuoja metodinių valandų ciklą „Pedagoginio repertuaro analizė ir sklaida“.

           Pirmasis ciklo renginys „Kompozitorės Olenos Solovjovos kūryba fortepijoniniams ansambliams: kūrinių demonstravimas ir didaktiniai komentarai“  įvyko balandžio 14 dieną, 10.00 val.  Renginyje pranešimus skaitė mokyklos mokytojai ir koncertmeisteriai Ekvilija Sutkevičienė, Renata Milašiūtė-Drungilienė, Robertas Šiurys, buvo demonstruojama jų parengta vaizdo medžiagą. Renginyje dalyvavo ir kartu su mokiniais atliktus kūrinius komentavo mokytojos Agnė Enčienė bei Eleza Čiplienė, įžanginį žodį tarė mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova. Renginyje buvo išsamiai analizuojami ukrainiečių kompozitorės Olenos Solovjovos fortepijoninių ansamblių rinkiniai, aptarti pedagoginiai iššūkiai ir atlikimo niuansai. Kompozitorės kūryba pristatoma socialinio tinko Facebook grupėje Музика Олени Соловйової.

       Renginyje dalyvavo per 50 pedagogų iš įvairių Lietuvos muzikos ir meno mokyklų: Vilniaus, Kauno, Pagirių, Elektrėnų, Kaišiadorių, Joniškio, Ukmergės, Širvintų, Alytaus, Trakų, Šiaulių, Vievio. Jau sulauta daug šiltų atsiliepimų apie seminaro naudą ir aktualią temą.

Metodinės valandos kontekste mokytojams buvo pristatytas Respublikinis instrumentinių ansamblių festivalis „Mokytojas ir mokinys“, tradiciškai skiriamas  Tarptautinei Mokytojų dienai. Šiais metais festivalis įvyks spalio 1 dieną – mokytojai su savo mokiniais maloniai kviečiami dalyvauti!

 

Vyresnioji fortepijono mokytoja ir koncertmeisterė Renata Milašiūtė-Drungilienė