Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

X respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis – konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“

    Balandžio 9 dieną nuaidėjo X respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis –konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“. Renginio vedėja Edita Jauniškienė paskelbė konkurso pradžią, kurioje skambėjo G. F. Hendelio Allegro maestoso. Genialaus kompozitoriaus kūrinį atliko Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos, Žilvino Rolio, Rapolo Virgilijaus Čepaičio ir Dainiaus Memėno, trimitų trio (mokytojas Arvydas Barzinskas).

      Pavasariškai spalvingos šventės dalyvius ir svečius pasveikino projekto viešnia ir globėja, Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, kuri konkurso dalyviams linkėjo patirti stiprių meninių įspūdžių ir pasisemti naujų idėjų savo kūrybiniame kelyje. Po iškilmingo atidarymo savo talentą demonstravo jaunieji menininkai iš 10 šalies muzikos, meno ir dailės mokyklų. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kamerinę salę užliejo muzikos ir spalvų pasaulis apipintas vaikų eilėmis bei pasakomis. Į jubiliejinę šventę susirinko 69 muzikai ir dailininkai iš Klaipėdos, Skuodo, Kauno, Kėdainių, Visagino, Vievio ir Vilniaus.  Gausiai susirinkusius meno gerbėjus žavėjo konkurso dalyvių sceninis meistriškumas, drąsūs spalviniai sprendimai pačių, vaikų sukurtos eilės bei istorijos.  Skambant muzikai, didžiuliame ekrane buvo demonstruojami jaunojo muziko ir dailininko piešiniai.

     Šventę vainikavo tos pačios dienos vakarą įvykusi laureatų ir diplomantų apdovanojimo ceremonija. Nekantriai laukiančius kulminacinių renginio akimirkų  dalyvius pasveikino vertinimo komisijos pirmininkė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, dr. Giedrė Gabnytė-Bizevičienė, kuri geriausiai pasirodžiusiems muzikams ir dailininkams įteikė nugalėtojų diplomus ir atminimo dovanas. 

      Kas antri metai vykstančios šventės dalyvius taip pat sveikino Vievio meno mokyklos direktorius Eugenijus Vedeckas. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorė Liudmila Ikonikova pasidžiaugė ne tik  jaunųjų talentų meistriškumu, drąsa bei fantazija, bet ir projekto idėjas palaikančių ir praturtinančių partnerių – Vievio meno mokyklos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Anastazijos ir Antano Tamošaičių galerijos „Židinys“ bei M. K. Čiurlionio namų kūrybiniu bendradarbiavimu.  

Nuotraukos

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė