Youtube Facebook Tinklapio medis Neįgaliems

Baroko ir virtuozinės muzikos interpretavimo meistriškumo kursai „Link Parnaso“

     Lapkričio 12 d. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla pakvietė į respublikinio projekto „Link Parnaso“ baroko ir virtuozinės muzikos interpretavimo meistriškumo kursus. Naudingas ir įsimintinas ne tik mokiniams, bet ir mokytojams pamokas vedė nemažą koncertinę ir pedagoginę patirtį sukaupę pedagogai.

     Fortepijono atlikimo meno, kūrinių interpretavimo, artikuliacijos, frazavimo, techninių užduočių išpildymo paslaptis atskleidė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos asistentas, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ir Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos mokytojas metodininkas, meno daktaras Jurgis Aleknavičius bei Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos mokytojas, meno daktaras Mantautas Katinas.

   Mokiniams, grojantiems pučiamaisiais instrumentais, meistriškumo pamokas vedė fleitos virtuozas, Lietuvos muzikos ir teatros akademijos lektorius, Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytojas, meno daktaras Vytenis Gurstis ir Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos bei  Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos trimito mokytojas metodininkas Arvydas Barzinskas.

     Meistriškumo pamokose gebėjimus demonstravo ir tobulino jaunieji talentai iš Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos, Elektrėnų meno mokyklos, Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos, Kėdainių muzikos mokyklos, Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorijos, Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos bei Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos.

Nuotraukos

Mokytoja metodininkė Asta Grybienė